Voor jeugd

Bekijk onze inspirerende kortfilmpjes op het tv-scherm, maak kunstwerkjes aan onze tekentafel of kom surfen op het internet. Maak je huiswerk in de bib, kom studeren, gebruik de pc's voor games of schoolopdrachten of ontmoet gewoon gezellig je vrienden. De bib organiseert ook activiteiten voor kinderen waaronder onze voorleesfeestjes.

Bieblo

Op zoek naar een boek Bieblo_0.jpg

Leesinspiratie voor kinderen tussen 6 en 11 jaar

Je kan Bieblo gebruiken in de jeugdafdeling om je ideale boek te vinden. Bieblo is een intuïtief spel dat kinderen tussen 6 en 11 boeken tipt die aansluiten bij hun interesses en leeftijd. 

Tips op maat

Lezers geven eerst hun leeftijd op. Vervolgens krijgen ze illustraties te zien en selecteren zo thema’s die ze leuk vinden. Die keuzes zijn de basis voor de leestips.

Een overzichtelijke etalage

Voor kinderen is het vaak lastig kiezen uit de rekken. Bieblo geeft hen een ‘smalle’ etalage: hun keuzes leiden tot 8 covers, 8 gevarieerde suggesties. Staat er tussen de 8 leestips geen enkel boek dat hen aanspreekt? Dan kunnen ze de pagina onbeperkt vernieuwen en andere boekentips laten verschijnen. Of gewoon opnieuw beginnen.

Kinderen lenen de leestips uit

De toepassing wordt gekoppeld aan onze catalogus, zodat kinderen enkel suggesties krijgen van boeken die op dat moment in de bib beschikbaar zijn. Sterker nog: een ander kind dat gelijktijdig bezig is met Bieblo krijgt nooit dezelfde resultaten, om te vermijden dat twee kinderen op zoek gaan naar hetzelfde boek.

 

 

Spelotheek

spelotheek

Bib Halle beschikt sinds september 2020 over een spelotheek met een collectie spellen voor jong en oud. Spellen om alleen te spelen, met je gezin, met vrienden of met velen. Speelgoed voor binnen, en speelgoed voor buiten… Populaire spellen, maar ook minder bekende pareltjes om te ontdekken. Spelen maar!

ontdek de collectie

Boekstart

boekstart

Halle is een boekstartgemeente en wil jou samen met je baby of peuter laten genieten van boeken, want wat je vroeg leert, leer je voor het leven. Zo is dat ook met lezen. Door jonge kinderen vroeg te laten kennismaken met boeken, gaat er een wereld van verbeelding én nieuwe woorden voor hen open.

  • Op 6 maanden: krijg je bij Kind en Gezin een omslag met een zacht voelboekje, infobrochure en boekstartgroeimeter.
  • Op 15 maanden: krijg je bij Kind en Gezin een bon om je Boekstart-peutertas in de bibliotheek op te halen.

Meer info op https://www.boekstart.be

Wat is Boekstart? from Iedereen Leest on Vimeo.

Voorleesfeestjes

Voorlezen is leuk, gezellig én leerrijk! Daarom houdt de bib regelmatig een voorleesfeestje. We richten ons meestal op de 3 tot 6-jarigen. Samen met onze twee voorleesvrijwilligers Martine & Katelijne maken we er altijd een heus feestje van met twee verhaaltjes een een leuke knutselactiviteit. Houd onze agenda in de gaten voor deze activiteiten.

Af en toe organiseren we ook een meertalig voorleesfeestje. Hiervoor kiezen we uit de meest gesproken andere talen die in Halle voorkomen. Dat zijn momenteel Portugees, Spaans, Roemeens en Arabisch. We lezen het verhaal afwisselend in het Nederlands en de andere taal voor. Iedereen is welkom!

Spreek jij één van deze talen. We zijn steeds op zoek naar anderstalige voorlezers. Geef ons dus gerust een seintje als jij je liefde voor verhalen en taal wil delen.

 

Jeugdboekenmaand

Tijdens de jaarlijkse jeugdboekenmaand zetten we de jeugdboeken extra in de kijker met boekentips rond het jaarlijks gekozen thema en met activiteiten. Vaak wordt er ook een programma voor scholen aangeboden. Dat kan een auteurslezing zijn, een expo, een spel, voorleesfeestje... Aan deze actie nemen scholen, bibliotheken en boekhandels deel.

Youtube

Volg ons Youtube kanaal waar we afspeellijsten maken met leuke kortfilmpjes.

Collectie

Dat is eigenlijk teveel om op te noemen. Kom het vooral zelf ontdekken. Wil je graag een opsomming van wat er allemaal te vinden is? Neem dan hier een kijkje.