Volwassenen

We hebben voor jou een paar vaste diensten en activiteiten, maar daarbuiten kan je op regelmatige tijdstippen een activiteit of lezing meepikken. Hou ons in de gaten! Dat kan je via de agenda op deze website of via onze facebookpagina. Ook op Instagram kan je ons volgen.

Leesclub

leeskring

Samen lezen is leuker!

Een vijftal keer per jaar bespreken we een bijzonder boek onder begeleiding van een ervaren leesgids.

Bib aan huis

bib aan huis

Boekendienst op maat

Ben je minder mobiel en raak je zelf niet tot in de bib? Onze vrijwilliger komt maandelijks langs met een keuze aan boeken en/of dvd’s.Neem contact met ons en dan maken we een afspraak voor een eerste kennismaking.

Filokafee

filocafé

Filosoferen kan je leren

Elke eerste donderdag van de maand kiezen we samen een filosofische vraag en gaan op zoek naar de ware aard achter de dingen.

Online leren met de bib

online leren met de bib

Gratis cursussen en webinars

Lid van de bib? Dan kan je online gratis tientallen interactieve cursussen of webinars volgen. Log hier in met je Mijn Bibliotheek-profiel. Heb je nog geen profiel? Registreer je dan even op dezelfde pagina en maak een profiel aan.

Digidokter

Gratis digitale hulp

Heb je vragen over het gebruik van je computer, tablet of smartphone? Onze Digidokter staat klaar om je te helpen! 1x per maand - gratis, zonder inschrijven

Zadenbib

zadenbib

Zet de bloemetjes buiten!

Ontleen gratis zaden in onze Zadenbib. In ruil probeer je om zelf zaden te oogsten en terug te schenken.

Basiscursus smartphone en tablet

smartphone

Leer werken met je smartphone

Volg een driedelige basiscursus voor beginners. Stap voor stap ontdek je hoe je toestel werkt. Er is een aparte cursus voor iPhone en voor Android gebruikers.

Digiplek

digiplek

Gratis gebruik van pc en wifi

Een Digiplek in een plek waar je als burger toegang krijgt tot digitale tools, terecht kan met digitale vragen en jouw digitale vaardigheden kan ontwikkelen.