Bestemming bib

Vele kinderen en jongeren gaan deze zomer een staycation tegemoet. Maar niet getreurd, de bib wordt dé nieuwe reisbestemming. Ga mee op reis in zes verhalen en win een mooie prijs. Want reizen in je hoofd is toch veel beter dan een dure trip? Bestemming: bib!

bestemming bib

Kinderen en jongeren tussen 3 en 18 jaar kunnen bij de bibliotheek een reispas afhalen met zes originele bestemmingen, die elk voor een genre staan: historische boeken, dierenverhalen, strips… Ze worden uitgedaagd om deze zomer dus zes boeken te lezen. Voor elk gelezen boek krijgen ze een stempel in hun reispaspoort.

Aan het einde van de zomer worden alle reispassen verzameld in de bibliotheek en opgestuurd naar Iedereen Leest. Zij doen een grote loting en voorzien een mooie prijzenpot.

Om deze zomerleesactie nog extra leuk te maken organiseren we elke weekdag tussen 14 en 16 u. een green screen fotoshoot in de bib. Plaats jezelf in een exotisch decor door middel van de green screen app (Green Screen by Do Ink) en maak een foto. Wij drukken de foto af en maken er een postkaartje van. Een week later kan je de foto afhalen op de jeugdafdeling. Kijk op het prikbord en neem je foto mee naar huis. Veel plezier!

 

Hieronder vind je alvast leestips bij elke categorie om je reispas vol te lezen.