Volwassenen

We hebben voor jou een paar vaste diensten en activiteiten, maar daarbuiten kan je op regelmatige tijdstippen een activiteit of lezing meepikken. Hou ons in de gaten! Dat kan je via deze website of via onze facebookpagina. Ook op Instagram kan je ons volgen.

Online leren met de bib

facebookcover-online-leren-met-de-bib-link-Halle.png

Keuze uit 30 cursussen, bij jou thuis of op locatie

Via het online platform volg je cursussen van waar je maar wil. Of je nu je digitale vaardigheden wil verbeteren, leren masseren of  leren hoe je sterker in je schoenen staat op het werk. Je kiest uit 30 modules.

Hoe werkt het?

Log hier in met je Mijn Bibliotheek gegevens. Heb je nog  geen Mijn Bibliotheek-account? Registreer je dan even op dezelfde pagina en maak een profiel aan. We helpen je graag verder in de bib mocht je hierbij problemen ondervinden.

Pilootproject van 1 jaar

Dit pilootproject loopt tot en met juni 2020. Na een gunstige evaluatie wordt het project mogelijk verlengd.

Leeskring

Een vijftal keer per jaar bespreken we een bijzonder boek. Boeiende en inspirerende avonden, maar vooral ook heel gezellig. Daar zorgt het leuke gezelschap, een glaasje wijn en een hapje voor. Deel er je leeservaring met anderen onder begeleiding van een ervaren leesgids. We gaan dieper in op de thema's van het gelezen boek en gaan in gesprek. Zo ontdek je ongetwijfeld nieuwe invalshoeken en verrassende meningen. Samen geven we de boeken meer betekenis, maar we gaan ze niet overanalyseren.


Praktisch: Ons leeskringseizoen loopt van september tot juni. De bijeenkomsten starten om 20u in de woonkamer van onze bibliotheek op de tweede verdieping.

Je kan het programma terugvinden in onze agenda.

Wil je graag lid worden van onze leeskring, laat het ons weten via het contacformulier.

Smart Café

Met onze partner Avansa maken we jou mediawijzer!

Heb je een tablet of een smartphone en ben je op zoek naar wat tips en trucs? Wil je handige en leuke apps ontdekken of creatief aan de slag gaan? Kom dan naar het Smart Café! Het is geen cursus, maar een gezellig en leerrijk moment. Je wisselt ervaringen uit met andere deelnemers en de begeleider. Zo leer je je toestel beter kennen. Ben je zelf ervaren met een tablet/smartphone en wil je je kennis delen? Ook dan ben je van harte welkom!

Praktische info:

Neem je eigen tablet en/smartphone en toebehoren mee. Voor deze sessies heb je de gegevens van je Apple ID of je Google-account nodig.

Inschrijven doe je via de website van Avansa of bel 02 454 54 01.

 

We bieden ook een online Smart Café aan in samenwerking met de Regiobib: Meer info hier.

 

Bib aan huis

Voor ouderen, zieken of andersvaliden die hun woning moeilijk kunnen verlaten heeft de bibliotheek een dienst aan huis. Elke maand komen we langs met een ruime keuze aan boeken, cd’s en dvd’s. Lijkt dit iets voor jou, of ken je iemand uit je omgeving die van de boekendienst gebruik kan maken, bel ons dan op het nummer 02 365 98 60 of neem contact met ons op via dit contactformulier.

Je mag snel een bezoekje van onze bibliotheekmedewerker verwachten.

Filokafee

Elke eerste donderdag van de maand kiezen we samen een filosofische vraag en gaan op zoek naar de ware aard achter de dingen. Een praatgroep waar luisteren even belangrijk is als spreken en waar doorgronden en begrijpen het moto is. Jouw persoonlijke mening is van tel! Schuif gezellig aan!

Locatie: Het Paviljoentje in het park achter de bib  van 14.00-16.00 uur

Begeleiding: Désirée Van Gerwen