E-boeken

We bieden twee formules aan om e-boeken uit lenen:

FORMULE 1: Lees gratis e-boeken bij de bib via het uitleenplatform cloudLibrary . Kies uit meer dan 10.000 titels om te lezen op je eigen toestel. Een e-boek lenen kan altijd en overal!

De e-boeken zijn beschikbaar voor tablet, smartphone, computer en je kan ze overzetten op de meeste e-readers (zoals Kobo, Tolino en Vivlio). Je kan telkens 2 e-boeken tegelijk lenen en die 6 weken lang lezen op je eigen toestel. Loopt de uitleentermijn af, dan verdwijnen de e-boeken vanzelf van je toestel.

FORMULE 2: Leen e-boeken uit de eigen collectie e-boeken van onze bib. Kom ter plaatse je keuze maken. Meer info onderaan over de werkwijze.

FORMULE 1

E-boeken uitlenen via Cloudlibrary

Lid van de bibliotheek? Dan kan je gratis e-boeken lezen met je Mijn Bibliotheek-profiel (registreer je). In de collectie vind je meer dan 10.000 e-boeken in het Nederlands of het Engels. Er is fictie en non-fictie voor volwassenen en jongeren. 

Je kan in totaal 2 e-boeken tegelijk uitlenen en 2 e-boeken reserveren. Na 6 weken verdwijnt het boek automatisch van het toestel. Je kan een boek wel vroeger inleveren. Alles kan van thuis uit, je hoeft niet langs te komen in de bib. Tenzij je vragen hebt, of gewoon voor de gezelligheid ;-)

Zo werkt het

De e-boeken van de bib lees je op je e-reader, op je smartphone/tablet of op je computer. Tip: Bekijk de handige instructievideo’s onderaan deze pagina.

👀 Lezen op je e-reader

 1. Installeer Adobe Digital Editions op je computer. Maak eenmalig een Adobe ID aan.
 2. Surf naar eboeken.bibliotheek.be en meld je aan met je Mijn Bibliotheek-profiel.
  Heb je nog geen Mijn Bibliotheek-profiel? Registreer je.
 3. Kies een boek en klik op “download voor offline lezen”. Het boek wordt nu automatisch geopend in Adobe Digital Editions.
 4. Sluit je e-reader aan op je computer met de kabel en sleep het boek naar je e-reader. Wanneer je je e-reader ontkoppelt, verschijnt het boek in je bibliotheek.

 Handleidingen:

👀 Lezen op je smartphone of tablet

 1. Download de app ‘cloudLibrary by bibliotheca’ via de Apple App Store of Google Play Store. Selecteer: België > E-boeken Vlaanderen en Brussel > de Bib.
 2. Meld je aan met je Mijn Bibliotheek-profiel.
  Heb je nog geen Mijn Bibliotheek-profiel? Registreer je.
 3. Kies een boek en begin te lezen.

Handleidingen:

👀 Lezen op je computer

 1. Surf naar eboeken.bibliotheek.be en meld je aan met je Mijn Bibliotheek-profiel.
  Heb je nog geen Mijn Bibliotheek-profiel? Registreer je.
 2. Kies een boek en begin te lezen.

Handleiding:

Vragen of problemen?

Neem contact op met de bib, we helpen je graag verder!  Of kom gerust langs in de bib en breng je eigen toestel (+ kabel) mee.

FORMULE 2

E-boeken collectie bib Halle uitlenen

 

De bib heeft ook een eigen collectie e-boeken naast het platform cloudLibrary. Je leent deze e-boeken uit waarbij je je keuze ter plaatse in de bib komt maken. Je laat ze op je eigen e-reader of op een e-reader van de bib plaatsen. De uitleentermijn is dezelfde als andere materialen. (4 weken uitleen en uitleentermijn is 2 maal verlengbaar)

Hoe werkt het?

 • maak je keuze uit de dummies e-boeken (zie aanbod op infobalie)
 • laat de e-boeken op je eigen e-reader plaatsen of leen een e-reader van de bib
 • de dummies worden ook op je bibpasje uitgeleend en neem je ook mee naar huis
 • boeken uitgelezen? Je brengt de dummies binnen aan de infobalie
 • je biedt je toestel aan om de gelezen e-boeken te laten verwijderen