Digitale diensten van de bib

Ook in tijden van Coronamaatregelen kan je terecht bij de bib. Met je Mijn Bibliotheek-profiel volg je gratis online cursussen of blader je digitaal door de krant. Voor kinderen zijn er 15 gratis Fundels te verkrijgen. Ontdekken maar!

Je krijgt hieronder ook speciaal door de bib geselecteerde tips om online te lezen, luisteren en kijken via verschillende digitale kanalen.

Fundels - Digitale prentenboeken

FundelsTegenCorona.jpg

Kinderen leren spelenderwijs en oefenen hun leesvaardigheid met Fundels. Alle ouders in Coronanood krijgen nu 15 boekjes gratis cadeau om de kinderen zoet te houden tot de paasvakantie.

De 15 gratis digitale kinderboekjes zijn beschikbaar voor iédereen. Leners kunnen ze eenvoudig downloaden in de Fundels-app. Wie in de app doorgaat zonder aanmelden, ziet de gratis boekjes bovenaan het catalogusscherm staan onder ‘Jouw collectie’. De 15 titels zijn beschikbaar zo lang de Corona-maatregelen van kracht zijn.

Gopress - gratis digitale kranten en tijdschriften

Gopress-collage.png

Een schoolopdracht rond de actualiteit voorbereiden of maken vanop afstand? Dat kan nu gratis via de bib met het handige Gopress Archief!

Krijg snel en gratis toegang tot verschillende digitale publicaties, zoals De Standaard, Het Nieuwsblad, Knack, Humo, Wablieft, Metro en zelfs Franstalige kranten. Je hoeft hiervoor geen lid te zijn van de bib*. Met vragen kan je terecht bij jouw lokale bibliotheek. Kies op de homepagina de optie 'krantenarchief' boven de zoekbalk en tik dan een onderwerp in waarover je artikels wil lezen. Alle artikels zijn met 2 dagen vertraging beschikbaar.

*Het archief is vrij toegankelijk voor iedereen t.e.m.19 april.

Online leren met de bib

facebookcover-online-leren-met-de-bib-link-Halle.png

Keuze uit 30 cursussen, bij jou thuis of op locatie

Via het online platform volg je cursussen van waar je maar wil. Of je nu je digitale vaardigheden wil verbeteren, leren masseren of  leren hoe je sterker in je schoenen staat op het werk. Je kiest uit 30 modules.

Hoe werkt het?

Log hier in met je Mijn Bibliotheek gegevens. Heb je nog  geen Mijn Bibliotheek-account? Registreer je dan even op dezelfde pagina en maak een profiel aan.

Youtube kanaal bibliotheek Halle

Op ons Youtube kanaal verzamelen we originele kortfilms voor kinderen.

Belgische musea virtueel bezoeken

Nu alle musea de deuren hebben gesloten hoeft je allerminst cultuurhonger te lijden. Virusvrij en virtueel naar het museum kan ook! Ga maar eens op bezoek via museumpass, UITinVlaanderen of via vrtNWS.

musee_nouveau_premieres_visites_007_19_janvier_2018c_patrick_van_den_branden_2.jpg

Jeugdboekenmaand online

Jeugdboekenmaand-YouTube is online! Filmpjes van auteurs en illustratoren die voorlezen, vertellen, live illustreren: check it out! Veel kijk- en leesplezier.

Wepboek voorleesfilmpjes (2 -4 jaar)

Wepboek bevat 20 leuke voorleesfilmpjes voor kinderen van 2 tot 4 jaar. Bij elk boek staat de leeftijd duidelijk aangegeven. De boeken zijn geanimeerd en worden ondersteund door vrolijke muziek. Na elk filmpje worden er leuke vragen gesteld door de voorlezer, waardoor het verhaal nog een keertje doorgenomen en toegelicht wordt.

4b9aeb7a-2617-4f5a-8891-521d0d93c3cc_car_202x158.jpg

Boekenfilmpjes van schooltv (0-6 jaar)

Bekijk digitale prentenboeken op Schooltv Beeldbank.

cq5dam.web_.792.1267.jpeg

Lees-, kijk- en luistertips van de bib

Onderstaand cultuuraanbod kan je digitaal en meestal gratis gebruiken.