Digitale diensten van de bib

Ook in tijden van Coronamaatregelen kan je terecht bij de bib. Met je Mijn Bibliotheek-profiel volg je gratis online cursussen of blader je digitaal door de krant. Ontdekken maar!

Je krijgt hieronder ook speciaal door de bib geselecteerde tips om online te lezen, luisteren en kijken via verschillende digitale kanalen.

Gopress - gratis digitale kranten en tijdschriften

Gopress-collage.png

Een schoolopdracht rond de actualiteit voorbereiden of maken vanop afstand? Dat kan nu gratis via de bib met het handige Gopress Archief!

Krijg snel en gratis toegang tot verschillende digitale publicaties, zoals De Standaard, Het Nieuwsblad, Knack, Humo, Wablieft, Metro en zelfs Franstalige kranten. Je hoeft hiervoor geen lid te zijn van de bib*. Met vragen kan je terecht bij jouw lokale bibliotheek. Kies op de homepagina de optie 'krantenarchief' boven de zoekbalk en tik dan een onderwerp in waarover je artikels wil lezen. Alle artikels zijn met 2 dagen vertraging beschikbaar.

*Het archief is vrij toegankelijk voor iedereen t.e.m.19 april.

Online leren met de bib

facebookcover-online-leren-met-de-bib-link-Halle.png

Keuze uit 30 cursussen, bij jou thuis of op locatie

Via het online platform volg je cursussen van waar je maar wil. Of je nu je digitale vaardigheden wil verbeteren, leren masseren of  leren hoe je sterker in je schoenen staat op het werk. Je kiest uit 30 modules.

Hoe werkt het?

Log hier in met je Mijn Bibliotheek gegevens. Heb je nog  geen Mijn Bibliotheek-account? Registreer je dan even op dezelfde pagina en maak een profiel aan.

Youtube kanaal bibliotheek Halle

Op ons Youtube kanaal verzamelen we originele kortfilms voor kinderen en kan je luisteren naar onze online voorleesmomentjes.

Verspreid het leesvirus

Maak kennis met een nieuw lees- en leerplatform: verspreidhetleesvirus.be.
Op deze nieuwe website vinden kinderen, jongeren en hun ouders initiatieven rond gratis boeken en lees-/luisterfragmenten, info over kortingsacties, toegang tot digitale leerplatformen, en nog veel meer!

verspreid het leesvirus

Jeugdboekenmaand online

Jeugdboekenmaand-YouTube is online! Filmpjes van auteurs en illustratoren die voorlezen, vertellen, live illustreren: check it out! Veel kijk- en leesplezier.

Boekenfilmpjes van schooltv (0-6 jaar)

Bekijk digitale prentenboeken op Schooltv Beeldbank.

cq5dam.web_.792.1267.jpeg

Belgische musea virtueel bezoeken

Nu alle musea de deuren hebben gesloten hoeft je allerminst cultuurhonger te lijden. Virusvrij en virtueel naar het museum kan ook! Ga maar eens op bezoek via museumpass, UITinVlaanderen of via vrtNWS.

musee_nouveau_premieres_visites_007_19_janvier_2018c_patrick_van_den_branden_2.jpg

Wepboek voorleesfilmpjes (2 -4 jaar)

Wepboek bevat 20 leuke voorleesfilmpjes voor kinderen van 2 tot 4 jaar. Bij elk boek staat de leeftijd duidelijk aangegeven. De boeken zijn geanimeerd en worden ondersteund door vrolijke muziek. Na elk filmpje worden er leuke vragen gesteld door de voorlezer, waardoor het verhaal nog een keertje doorgenomen en toegelicht wordt.

4b9aeb7a-2617-4f5a-8891-521d0d93c3cc_car_202x158.jpg

Lees-, kijk- en luistertips van de bib

Onderstaand cultuuraanbod kan je digitaal en meestal gratis gebruiken.