Boek
Engels

Those in peril

Wilbur Smith (auteur)

Those in peril

In de reeks:
Wanneer de dochter van een multimiljardair door piraten wordt gekidnapt, gaat haar moeder samen met haar veiligheidschef in de tegenaanval.
Titel
Those in peril
Auteur
Wilbur Smith
Taal
Engels
Editie
1
Uitgever
London: Macmillan, 2011
385 p.
ISBN
9780230529267 (hardback)

Andere talen:

Besprekingen

Hector Cross is de eigenaar van Cross Bow Security. Deze veiligheidsdienst knapt het gevaarlijke werk op voor Bannock Oil, het oliebedrijf van de Zuid-Afrikaanse ex-toptennisser en multimiljardair Hazel Bannock. Als haar luxueuze jacht wordt aangevallen door terroristische moslimpiraten en haar 19-jarige dochter wordt gekidnapt, gaat Hazel met hulp van Hector en zijn medewerkers in de tegenaanval. Wat daarop volgt, is een verhaal dat af en toe eventjes spannend is, maar meestal van de ene irrealistische dialoog in de andere sukkelt. De woordkeuze is pathetisch en de personages zijn wandelende clichés. Aan nuanceren heeft de auteur bovendien een broertje dood: de motieven van de terroristen komen op geen enkel moment in beeld. Voor de onmenselijke en door en door slechte Arabische piraten bedenkt Hector de verzamelnaam 'The Beast'. Het is tragisch dat Hector en Hazel, de belichaming van het moreel onkreukbare en verlichte Westen, al even onmenselijk zijn. Of nog: hoe vervelend en ongel…Lees verder

Over Wilbur Smith

CC BY 2.0 - Foto van/door jimincairns

Wilbur Addison Smith (Broken Hill, 9 januari 1933) is een Zuid-Afrikaans schrijver wiens romans zich voornamelijk in Afrika afspelen. Hij werd geboren in Noord-Rhodesië (het huidige Zambia) en genoot zijn opleiding in Zuid-Afrika waar hij Michaelhouse en Rhodes University doorliep. Zijn eerste roman schreef hij terwijl hij werkzaam was voor de Salisbury Inland Revenue, de Rhodesische belastingdienst. Tegenwoordig woont hij in Londen maar voelt zich nog steeds sterk verbonden met de mensen en natuur van het Afrikaanse continent.

Bibliografie

Ballantyne-serie

  • 1980 A Falcon Flies; ook: Flight of the Falcon; (Ned. vert.: 1982; De klauw van de valk; door: Hugo Kuipers)
  • 1981 Men of Men; (Ned. vert.: 1982; De furie van de valk; door: J.A. Westerweel-Ybema)
  • 1982 The Angels Weep; (Ned. vert.: 1983; De vloek van de hyena; door: J.A. Westerweel-Ybema)…Lees verder op Wikipedia