Boek
Nederlands

De boom in : samenleesboek S3 tutorlezen

Vrouwke Klapwijk (auteur), Marjolein Hund (illustrator)
+1
De boom in : samenleesboek S3 tutorlezen
×
De boom in : samenleesboek S3 tutorlezen De boom in : samenleesboek S3 tutorlezen

De boom in : samenleesboek S3 tutorlezen

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
David, Judith, Hassan en Ron bouwen een boomhut voor een wedstrijd. Dan krijgen ze ruzie. Komt de hut wel af? Samenleesboek op AVI-S en AVI-M5. Vanaf ca. 6 jaar.
Titel
De boom in : samenleesboek S3 tutorlezen
Auteur
Vrouwke Klapwijk
Illustrator
Marjolein Hund
Taal
Nederlands
Uitgever
Drunen: Delubas Educatieve Uitgeverij, 2023
Verschijningsdatum
23-01-2023
ISBN
9789053007006 (hardback)

Besprekingen

David, Judith, Hassan en Ron bouwen samen een boomhut. Dit verloopt niet volgens plan. Ze krijgen ruzie en de vraag is: komt de hut er wel? Deel uit de serie 'Samenleesboeken'*. Het is een wat saai verteld verhaal in de tegenwoordige tijd. Er is een inhoudsopgave en paginanummering. Het is voor twee niveaus, voor de jongste lezers AVI-S in een dikgedrukte letter, korte zinnen in een schreefloos lettertype en voor de meer ervaren lezer AVI-M5 met een kleiner lettertype met hoofdletters, meerlettergrepige woorden en samengestelde zinnen. Soms wordt de naam David 'Daaf' en Judith 'Juut', dit werkt verwarrend. Vrolijk gekleurde illustraties staan als spread onder de tekst. De expressieve figuurtjes zijn stereotiep en houterig. Er is dieptewerking. De techniek is gemengd. Het biedt identificatiemogelijkheden door de emoties die spelen, zoals jaloezie, ruzie etc. Op de laatste twee pagina's staan gebruikersinstructies en tips. Vanaf ca. 6 jaar.

Over Vrouwke Klapwijk

Vrouwke Klapwijk (Soesterberg, 21 juni 1956) is een Nederlands kinderboekenschrijfster en voormalig lerares.

Biografie

Jeugd en opleiding

Klapwijk groeide op als oudste in een protestants gezin van vijf kinderen. Na de lagere school in Soesterberg ging ze naar de havo in Amersfoort en bezocht ze de pabo. Na haar studies was ze een tijdje werkzaam als leerkracht op de Groen van Prinstererschool in Bunschoten-Spakenburg.

Loopbaan

Klapwijk signeerde in 1991 haar eerste boek Bas haalt zijn A. Daarnaast is ze werkzaam als intern begeleidster op een basisschool en helpt ze kinderen met leerproblemen. In 2002 richtte ze in Voorthuizen haar adviesbureau "De Kinderboekenwijzer" op, waar ze scholen en bibliotheken adviseert over de aanschaf van kinderboeken. Momenteel schrijft ze vele kinderboeken met de illustratoren als Fija Philips-Meijer, …Lees verder op Wikipedia

Suggesties