Boek
Nederlands
Een jonge Noorse politieagente en haar partner onderzoeken de verdwijning van een negentienjarig meisje. De vermissing blijkt onderdeel te zijn van een grotere zaak die reikt tot in de machtige Noorse olie-industrie.
Titel
Het lege huis
Auteur
Unni Lindell
Vertaler
Kim Snoeijing Janke Klok
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Noors
Oorspr. titel
Nabovarsel
Uitgever
Amsterdam: Volt, copyright 2023
414 p.
ISBN
9789021469683 (paperback)

Besprekingen

Een Scandinavische detective over een vermissing die onderdeel blijkt te zijn van een grotere zaak. Het boek volgt het verhaal van de net afgestudeerde politieagente Lydia Winther, bijnaam ‘Sneeuw’, en haar partner. Ze krijgen een melding van een persoon in een huis dat leeg hoort te zijn omdat de eigenaren op vakantie zijn. Ze ontdekken echter niets verdachts. Omdat Lydia een slecht voorgevoel heeft, keert ze later terug naar het huis. Dan blijkt Sonja, het negentienjarige buurmeisje dat de melding deed, spoorloos te zijn verdwenen. Lydia ontdekt door de vermissing een grotere zaak die te maken heeft met de Noorse olie-industrie en haar eigen privéleven. Toegankelijk en met vaart geschreven. Unni Lindell (Oslo, 1957) is een internationaal bekende Noorse schrijver, dichter, vertaler en journalist. Ze schreef vele boeken. Haar werk werd in meer dan vijftien landen uitgegeven en won meerdere literaire prijzen, zoals de Mads Wiel Nygaard's Endowment en de Rivertonprisen. Het boek is he…Lees verder

Over Unni Lindell

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Jarvin

Unni Maria Lindell (Oslo, 3 april 1957) is een Noorse schrijver, freelance journalist en vertaler, die het meest bekend is vanwege haar detectiveverhalen over inspecteur Cato Isaksen, maar ook een dichtbundel en diverse kinderboeken heeft geschreven.

Carrière

Lindell werd geboren in Oslo als dochter van Kari Christiansen (uit Stavanger) en ingenieur Wilhelm Leif Lindell (uit Bærum). Haar overgrootvader was wagenmaker Carl Wilhelm Theodor Lindell, zoon van een Zweedse mijnwerker, die in 1913 in de gemeenteraad van Bærum werd gekozen voor de Arbeiderspartij. Later werd hij communist.

Lindell bezocht de 'Valler middelbare school' in Bærum. Ze werkte eerst als journalist voordat ze boeken ging schrijven. Ze debuteerde in 1986 met "Den grønne dagen".

Sindsdien heeft ze een poëziebundel, misdaadromans, korte verhalen, humoristische boeken en jeugdliteratuur gepubliceerd. Het meest bekend zijn d…Lees verder op Wikipedia