Boek
Nederlands
De zoon van de Amerikaanse president, die werkt bij een bureau dat fraudegevallen onderzoekt, verzamelt informatie uit het verleden waardoor hoge Russische functionarissen in verlegenheid kunnen worden gebracht.
Titel
Op commando
Auteur
Tom Clancy Mark Greaney
Vertaler
Jolanda Te Lindert
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Command authority
Editie
2
Uitgever
Utrecht: Bruna, 2014
587 p.
ISBN
9789400504851 (paperback)

Besprekingen

Jack is begonnen aan een 'gewone' baan als analist in Londen en stuit op een Russisch complot om een internationaal bedrijf te nationaliseren. Ondertussen grijpt de nieuwe Russische president de macht en valt Oekraïne binnen. Complotten genoeg om Amerika te verontrusten en de vrienden van de Campus in te zetten. Weer een vuistdikke maar spannende en zeer onderhoudende roman met de inmiddels bekende sympathieke leden van de geheime Campus in de hoofdrol. Het thema van het verhaal (invasie Oekraïne en de Krim) is door de huidige gebeurtenissen erg actueel. Samen met een co-acteur is het gelukt om weer een verhaal te schrijven dat boeit tot het eind ondanks de bekende ingrediënten: goed te volgen verhaallijnen met een persoonlijk teintje, gedetailleerd beschreven acties, slimme boeven die echter sneuvelen bij bosjes, en nietsontziende helden. Het taalgebruik is niet moeilijk, het verhaal goed te volgen. Hopelijk heeft de overleden Clancy net als Ludlum voldoende ideeën achtergelaten. Nor…Lees verder

Over Tom Clancy

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Gary Wayne Gilbert

Thomas Leo (Tom) Clancy jr. (Baltimore, 12 april 1947 – aldaar, 1 oktober 2013) was een Amerikaans auteur van politieke thrillers, gebaseerd op concepten ontleend aan inlichtingendiensten en de militaire wetenschap; zijn naam is tevens een generieke aanduiding voor soortgelijke boeken die door andere auteurs worden geschreven.

Zijn vroege boeken ontlenen hun thematiek uit de Koude Oorlog. Clancy bereikt in zijn boeken door nauwgezet onderzoek een grote mate van realisme. Hij besteedde aandacht aan (fictieve) ecopolitieke motieven en achtergronden, in het bijzonder ook aan de technologie die bij missies wordt ingezet. Meerdere boeken zijn verfilmd. Ook werkte hij mee aan een aantal computerspellen waarvan de Rainbow Six-serie, de Splinter Cell-serie en de Ghost Recon-serie het bekendst zijn.

Biografie

Clancy droomde als kind al van een militaire loopbaan, maar een oogprobleem (hij droeg een zeer sterke bril) deed die droo…Lees verder op Wikipedia

Suggesties