Pim en het pinda-kanon

Tjibbe Veldkamp (auteur), Kees de Boer (illustrator)
+1
Pim en het pinda-kanon
×
Pim en het pinda-kanon Pim en het pinda-kanon
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Titel
Pim en het pinda-kanon
Auteur
Tjibbe Veldkamp
Illustrator
Kees de Boer
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Em. Querido's Kinderboeken Uitgeverij, 2017 | Andere uitgaven
[44] p. : ill.
ISBN
9789045121093 (hardback)

Andere formaten:

Besprekingen

Pim woont bij zijn stiefoom Stef en moet van hem de hele dag pinda’s pellen. Pim wil veel liever spelen, maar dat mag niet. Hij mag van zijn oom best vertrekken, maar die zegt dat niemand hem wil hebben. Telkens als Pim tijdens het werk in slaap valt, pest oom Stef Pim door hem te beschieten met zijn pinda-kanon. Pim heeft er helemaal genoeg van. Als hij onderweg om meer pinda’s te halen langs een sloop komt, krijgt hij opeens een idee. Een laagdrempelig verhaal in de serie ‘Tijgerlezen’* waarin het leesplezier van beginnende lezers voorop staat. De lekker dik aangezette schurkenrol van oom in combinatie met de vele grappige en karikaturale illustraties, waarin letterlijk de meest fantastische (robot)machines worden uitgebeeld, maken deze uitgave erg aantrekkelijk. Met een minimale hoeveelheid tekst, die bestaat uit korte zinnen en hooguit tweelettergrepige woorden, wordt een maximaal effect bereikt. Leesplezier met spanning, humor en fantasie voor jonge lezers vanaf ca. 7 jaar.

Pim en het Pinda-kanon

Pim pelt pinda’s. Niet even, niet één uur maar de hele dag! Hij moet dat doen van zijn gemene stiefoom Stef. Alle dagen behalve op maandag pelt Pim pinda’s. Op maandag moet hij naar de markt om pinda’s te halen. Héél véél pinda’s. Pim is het beu om altijd te moeten werken en nooit te kunnen spelen. Langzaam maar zeker groeit er een plan in zijn hoofd om verlost te raken van die vervelende stiefoom.



Een leuk verhaaltje voor beginnende lezers. Er wordt gebruik gemaakt van herhaling waardoor het verhaal een beetje voorspelbaar wordt maar dat is niet storend voor de doelgroep, integendeel. Leuk is het dan voor hen als ze merken dat die voorspelbaarheid plots doorbroken wordt. Meteen komt er wat vaart in het verhaal en die voert je zo mee naar de ontknoping. Ideaal voor lezertjes die snel verveeld raken door lezen.



De tekst is gedrukt in een duidelijk lettertype en bestaat uit een aaneenrijging van korte zinnen. Dit vergemakkelijkt het lezen. Het is d…Lees verder

Over Tjibbe Veldkamp

Tjibbe Veldkamp (19 oktober 1962 te Groningen) is een Nederlandse schrijver.

Biografie

Tjibbe Veldkamp studeerde psychologie in Groningen. Hij werd wetenschapper. In 1988 gaf iemand hem de suggestie om eens kinderboeken te gaan schrijven. Na het lezen van Het marsepeinen varkentje van Russell Hoban wist hij dat hij ook zoiets wilde maken. In 1990 begon hij hier serieus mee en in 1992 verscheen zijn eerste boek, Een ober van niks. Dit maakte hij in samenwerking van illustrator Philip Hopman, met wie hij nog meerdere boeken zou maken. Ook werkt hij samen met illustrator Kees de Boer.

Van 1993 tot 2000 werkte Tjibbe Veldkamp voor Disneytijdschriften, waar hij schreef voor de Donald Duck en Disneyland. Sinds 2001 is hij fulltime schrijver en vertaler.

In oktober 2010 maakte de Bond tegen het vloeken zich boos om het taalgebruik in het kinderboek Tiffany Dop uit 2009. In een reactie van…Lees verder op Wikipedia