Boek
Nederlands

De jongen die van de wereld hield

Tjibbe Veldkamp (auteur), Mark Janssen (illustrator)
+1
De jongen die van de wereld hield
×
De jongen die van de wereld hield De jongen die van de wereld hield
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Adem is een ‘mogelijk kind’: als zijn ouders elkaar ontmoeten, slaat er een vonk over en komt hij als geest tot leven. Hij doet er alles aan om zijn ouders bij elkaar te brengen en in een echt kind te veranderen, want hij kan niet wachten om te leven en op de wonderlijke wereld rond te lopen. Met zwart-wittekeningen. Vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Liefde, Ouders
Titel
De jongen die van de wereld hield
Auteur
Tjibbe Veldkamp
Illustrator
Mark Janssen 1974-
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Em. Querido's Uitgeverij, 2023
173 p. : ill.
ISBN
9789045129235 (hardback)

Besprekingen

Een magisch-realistisch verhaal over liefde voor het leven en de wendingen van het lot. Adem is een 'mogelijk kind' dat als geest tot leven komt op het moment dat zijn ouders elkaar ontmoeten in een oude Oost-Europese stad. Er zijn ontelbaar veel mogelijke kinderen. Maar Adem kan niet wachten om echt te leven en op de wonderbaarlijke wereld rond te lopen. Zijn ouders dreigen na hun eerste ontmoeting het contact te verliezen. Adem krijgt kort de tijd om zijn ouders weer bij elkaar te brengen. Dat kan toch niet zo moeilijk zijn? Origineel en opgewekt geschreven. Met enkele gedetailleerde, paginavullende zwart-wittekeningen van Mark Jansen. Vanaf ca. 10 jaar. Tjibbe Veldkamp (Groningen, 1962) is een alom bekende Nederlandse schrijver en jeugdauteur. Hij won eerder de prestigieuze Zilveren Griffel.

Over Tjibbe Veldkamp

Tjibbe Veldkamp (19 oktober 1962 te Groningen) is een Nederlandse schrijver.

Biografie

Tjibbe Veldkamp studeerde psychologie in Groningen. Hij werd wetenschapper. In 1988 gaf iemand hem de suggestie om eens kinderboeken te gaan schrijven. Na het lezen van Het marsepeinen varkentje van Russell Hoban wist hij dat hij ook zoiets wilde maken. In 1990 begon hij hier serieus mee en in 1992 verscheen zijn eerste boek, Een ober van niks. Dit maakte hij in samenwerking van illustrator Philip Hopman, met wie hij nog meerdere boeken zou maken. Ook werkt hij samen met illustrator Kees de Boer.

Van 1993 tot 2000 werkte Tjibbe Veldkamp voor Disneytijdschriften, waar hij schreef voor de Donald Duck en Disneyland. Sinds 2001 is hij fulltime schrijver en vertaler.

In oktober 2010 maakte de Bond tegen het vloeken zich boos om het taalgebruik in het kinderboek Tiffany Dop uit 2009. In een reactie van…Lees verder op Wikipedia

Suggesties