Boek
Nederlands

Supernerd of topmodel?

Tessa Schram (auteur)

Supernerd of topmodel?

Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
Vita (16) wordt op school supernerd genoemd en gepest. Vooral de populaire Barbara heeft het op haar voorzien. Thuis is het vaak moeilijk sinds de dood van haar moeder. Dan geeft Tessa’s beste vriendin Emma haar op voor de tv-show Top Model en moet ze het opnemen tegen Barbara. Vanaf ca. 13 jaar.
Titel
Supernerd of topmodel?
Auteur
Tessa Schram
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Moon, 2024 | Andere uitgaven
256 p.
Verschijningsdatum
02-01-2024
ISBN
9789048866748 (paperback)

Besprekingen

Vita Vlek (16) wordt op school supernerd genoemd omdat ze van leren houdt, rood haar, een bril en een beugel heeft. Ze wordt gepest door de populaire meisjes in de klas. Haar vader vertelt ze niets over de pesterijen. Hij heeft genoeg aan zijn hoofd na de dood van haar moeder. Vita mist haar moeder. Als haar beste vriendin Emma haar stiekem opgeeft voor een modellenwedstrijd op tv staat haar wereld op z’n kop en blijkt ze meer te durven dan ze dacht. Debuut van regisseuse, bekend van verfilmingen van boeken van Carry Slee en van 100% Coco van Niki Smit. Vlot leesbaar meidenboek in ik-vorm met een wensvervullende metamorfose, dat ingaat op de nadruk op uiterlijkheden in onze huidige maatschappij tegenover het belang van jezelf zijn, welke vorm dat ook heeft. De tekst heeft vaart en bestaat uit gedachten en dialogen. Drukke en aantrekkelijke paginaopmaak met lijstjes, schema’s, diverse lettertypen, #opmerkingen, illustraties en emojis. Het verhaal is opgebouwd uit 30 hoofdstukken met nu…Lees verder

Over Tessa Schram

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Roy van Ingen

Tessa Schram (Amstelveen, 18 oktober 1988) is een Nederlands regisseuse en actrice. Ze is een dochter van de filmproducenten Dave Schram en Maria Peters. Ook haar broer Quinten is te zien in enkele Nederlandse producties.

In 2007 behaalde Schram haar schooldiploma aan het Amstelveen College. In 2009 regisseerde Tessa de film Hij (48 Hour Film Project te Utrecht) en won daarmee de publieksprijs. Verder regisseerde zij de videoclip van de titelsong van de speelfilm Razend uit 2011 van Dave Schram. De clip van Memory Steel werd gezongen door Schradinova. In 2011 regisseerde Tessa Sammie is zoek, een korte televisiefilm voor de KRO. Op 2 juli 2012 studeerde ze af als regisseur met de film Lost and Found aan de Nederlandse Film en Televisie Academie (NFTA). Verder regisseerde ze ook de films Pijnstillers en Kappen! (naar de boeken van Carry Slee) en een aantal afleveringen van de jeugdserie SpangaS.

Film…Lees verder op Wikipedia