Boek
Nederlands
Uil wil op reis. Maar waar gaat hij dan heen? En hoe lang blijft hij weg? Dat weet Uil nog niet. Haas geeft Uil een boek. Het boek gaat over een lange reis. Weet Uil het nu wel? AVI-E3. Vanaf ca. 6,5 jaar.
Onderwerp
Reizen
Leesniveau
AVI Start, AVI M3, AVI 1, AVI 2
Titel
Uil wil op reis
Auteur
Sylvia Vanden Heede
Illustrator
Thé Tjong-Khing
Taal
Nederlands
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2019
35 p. : ill.
ISBN
9789401462075 (hardback)

Besprekingen

In de serie ‘Ik lees als uil’ over Vos en Haas is dit een een verhaal over uil die op reis wil. Hij heeft zijn tas al gepakt, maar weet nog niet waar hij naartoe zal gaan of hoe lang hij weg zal blijven. Haas geeft hem een boek ter inspiratie, over een reis om de wereld in 80 dagen. Uil gaat op weg maar als hij Ever tegenkomt, moet hij nog eens goed nadenken of hij echt wel op reis wil. Een verhaal over de geliefde Vos en Haas en hun dierenvrienden, voor kinderen die net leren lezen, waarbij vooral eenlettergrepige klankzuivere woorden, korte zinnen zonder hoofdletters en veel dialogen gebruikt worden. De dialogen worden aangegeven met enkele aanhalingstekends en springen steeds iets in, zodat de lezer begrijpt wie er aan het woord is. In de tekst is op iedere pagina een aantal woorden in een groter lettertype afgedrukt, waardoor een afwisselende bladspiegel ontstaat. De gekleurde illustraties staan tussen de teksten en geven een mooi aanvullend beeld. Het door de uitgever op achterpl…Lees verder

Over Sylvia Vanden Heede

Sylvia Vanden Heede (Zwevegem, 25 augustus 1961) is een Vlaams kinderboekenschrijfster.

Biografie

Sylvia Vanden Heede groeide op in een groot West-Vlaams gezin. Na drie jaar moderne humaniora in Zwevegem en drie jaar sierkunsten in Brugge, studeerde ze godsdienstwetenschappen in Heverlee. Na haar studies verhuisde ze terug naar West-Vlaanderen, waar ze met haar gezin in Brugge woont.

Haar eerste boek, De spiegelplas stuurde ze in 1985 in voor de Jacob van Maerlant-debutantenprijs. Het boek eindigde als derde en werd twee jaar later gepubliceerd. Sindsdien bleef ze schrijven. Bekendheid verwierf ze vooral met haar veelbekroonde boeken over Vos en Haas, waarbij ze samenwerkt met de bekende Nederlandse illustrator Thé Tjong-Khing. Behalve voor beginnende lezers schrijft ze ook voor tieners en adolescenten. De meeste van haar boeken werden uitgegeven door Lannoo.
In de meeste boeken van Sylvia Vanden Heede …Lees verder op Wikipedia