Boek
Nederlands

Geen tijd om te sterven

Steve Cavanagh (auteur), Ralph Van der Aa (vertaler)
In New York wordt ex-oplichter en advocaat Eddie Flynn door de Russische maffia gedwongen hun baas te verdedigen; als hij weigert staat het leven van zijn ontvoerde dochter op het spel.
Titel
Geen tijd om te sterven
Auteur
Steve Cavanagh
Vertaler
Ralph Van der Aa
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The defence
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, 2016
381 p.
Aantekening
Eerde verschenen als: De verdediging
ISBN
9789022571590 (paperback)

Besprekingen

Dit veelbelovende debuut van de Ierse Steve Cavanagh (pseudoniem van Steve Mears) is de eerste van een reeks rechtbankthrillers met de gewezen oplichter en ex-advocaat Eddy Flynn in de hoofdrol. Het verhaal speelt zich af in New York. Flynn wordt door de Russische maffia gedwongen hun baas te verdedigen in een moordproces en om een bom in het gerechtsgebouw te smokkelen, waarmee de kroongetuige zal worden opgeblazen. Ze hebben zijn dochtertje ontvoerd en dreigen haar te vermoorden als hij niet meewerkt. Flynn krijgt in de gaten dat hun verhaal niet klopt en dat er meer speelt. Dankzij zijn ervaring als zwendelaar en advocaat lukt het hem achter de waarheid te komen, maar heeft hij tijd genoeg om het leven van zijn dochter te redden? Cavanagh is scenarist en jurist geweest en dat is te merken. De korte hoofdstukken eindigen allemaal met een cliffhanger en nopen tot doorlezen. Ook weet zijn hoofdpersoon volop gebruik te maken van juridische trucs die tot het arsenaal van een echte advoc…Lees verder

Over Steve Cavanagh

Steve Cavanagh (Belfast, 1976) is een Ierse advocaat en auteur van met name thrillers.

Leven en werk

Cavanagh is geboren en getogen in Belfast. Toen hij achttien jaar was ging hij naar Dublin om rechten te studeren. Na zijn afstuderen praktiseerde hij civiel recht.

In de Eddie Flynnserie is het gelijknamige personage een advocaat en voormalig oplichter uit New York. Dit personage komt in meerdere boeken voor, maar de verhalen zijn opzichzelfstaand.

Met zijn roman The liar heeft hij in 2018 de Gold Dagger Award gewonnen. Zijn boeken zijn onder meer in het Nederlands vertaald en tevens uitgegeven als luisterboek en e-book.

Bibliografie (selectie)

Eddie Flynn serie
  • 2015 - The defence, (in het Nederlands: De verdediging)
  • 2016 - The plea, (in het Nederlands: Het…Lees verder op Wikipedia