Dvd
Italiaans

My brilliant friend. Seizoen 3, Wie vlucht en wie blijft

Saverio Costanzo (regisseur), Elena Ferrante (naar het werk van), Ludovica Nasti (acteur)
Het leven van twee vriendinnen uit een armoedige wijk in Napels.
Titel
My brilliant friend. Seizoen 3, Wie vlucht en wie blijft / directed by Saverio Costanzo ; written by Saverio Costanzo [e.a.]
Regisseur
Saverio Costanzo
Naar het werk van
Elena Ferrante
Acteur
Ludovica Nasti Elisa Del Genio Gaia Girace Margherita Mazzucco
Componist
Max Richter 1966-
Uniforme titel
L'amica geniale Seizoen 3 Storia di chi fugge e di chi resta
Taal
Italiaans
Parallelle titel
De geniale vriendin
Uitgever
Lumière, © 2022
2 dvd-video's
Oorspr. opname
2022
Speelduur
8 x 60 min.
Aantekening
Italiaans gesproken, Nederlands ondertiteld Verfilming van het verhaal Wie vlucht en wieblijft van Elena Ferrante
EAN
5407003483376

Besprekingen

Lila en Elena zijn ondertussen volwassen vrouwen. Lila heeft haar rijke maar gewelddadige echtgenoot verlaten en werkt in een fabriek om als alleenstaande moeder rond te komen. Elena studeerde aan de Universiteit van Pisa en schreef een succevolle roman. Verloofd met een jonge academicus lijkt het leven Elena alle kansen te bieden. Als Lila's gezondheid achteruitgaat zoekt ze opnieuw contact met Elena. Beide vrouwen vechten tegen wat de wereld van hen verwacht: berusting in het moederschap, onwetendheid en onderwerping. Ze zoeken hun weg in de vrijheden en kansen die de jaren zeventig lijken te bieden. Hoe verschillend hun zoektochten ook zijn, Lila en Elena blijven met elkaar verbonden door een sterke, onbreekbare band.

Over Saverio Costanzo

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Bruno Chatelin from paris

Saverio Costanzo (Rome, 28 september 1975) is een Italiaans regisseur en scenarioschrijver.

Biografie

Saverio Costanzo is de zoon van Maurizio Costanzo en Flaminia Morandi, een journaliste. Costanzo begon zijn carrière met de documentaire Sala Rossa. Deze laat het dagelijks werk zien op een eerstehulpafdeling in een ziekenhuis in Rome. De film Private is zijn debuut als regisseur. Deze film vertelt het verhaal van een Palestijns gezin en een groep Israëlische soldaten die gedwongen zijn om samen in een huis te wonen. De film kreeg diverse prijzen, zoals een Gouden Luipaard voor beste regiedebuut op het filmfestival van Locarno in 2004 en een David di Donatelloprijs in 2005 voor beste regiedebuut.

In 2010 kwam zijn vierde film uit: een bewerking van de roman La solitudine dei numeri primi (De eenzaamheid van de priemgetallen). Samen met Paolo Giordano schreef hij ook het scenario voor de film.

Lees verder op Wikipedia

Suggesties