Boek
Engels

Charlie and the chocolate factory

Roald Dahl (auteur), Quentin Blake (illustrator)
+1
Charlie and the chocolate factory
×
Charlie and the chocolate factory Charlie and the chocolate factory

Charlie and the chocolate factory

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Andere stomme, vervelende kinderen krijgen in een chocoladefabriek de meest rare ongelukken. Maar voor Charlie wordt het de heerlijkste dag uit zijn leven! Vanaf ca. 10 jaar.
Extra onderwerp
humor
Titel
Charlie and the chocolate factory
Auteur
Roald Dahl
Illustrator
Quentin Blake
Taal
Engels
Uitgever
London: Puffin, 2016
179 p. : ill.
ISBN
9780141365374 (paperback)

Andere talen:

Besprekingen

Charlie Bucket is een arme jongen die alleen op zijn verjaardag een reep chocola krijgt. Dan is hij een van de vijf gelukkigen die de chocoladefabriek van Willy Wonka mogen bezoeken. Samen met zijn opa beleeft hij daar allerlei waanzinnige avonturen, die allemaal met chocola te maken hebben. De andere vier kinderen overkomen door hun eigen schuld de meest vreemde ongelukken. Vanaf de eerste pagina pakt het verhaal je op en neemt je mee door een tot dan toe onbekende wereld van kleuren, onbekend snoepgoed, geuren en hemelse smaken. Deze grote schrijver maakt met zijn humoristische taalgebruik een groot feest van het prachtige verhaal: woordgrapjes, namen van pas uitgevonden snoepgoed en een verhaallijn waar je je vingers bij aflikt. Al lezende proef je het aflikbare behang en ruik je de geconfijte potloden. Het bekende verhaal van Roald Dahl wordt prachtig ondersteund door de pentekeningen van Quentin Blake. Het verhaal is technisch en inhoudelijk afgestemd op kinderen vanaf ca. 10 jaar.

Over Roald Dahl

Roald Dahl (Llandaff, Zuid-Wales, 13 september 1916 – Oxford, 23 november 1990) was een Brits schrijver.

Hij schreef boeken voor zowel kinderen als volwassenen. Zijn schrijfstijl was bijzonder: de verhalen voor volwassenen zijn vaak bizar en die voor kinderen grappig, vreemd, onvoorspelbaar, griezelig en af en toe een beetje sadistisch. Zijn kinderboeken werden van tekeningen voorzien door Quentin Blake. Ze werden in Nederland zowel door de Griffeljury als door de Kinderjury verschillende malen bekroond. Zijn verhalen voor volwassenen waren over het algemeen kort en vertoonden vaak een verrassende wending aan het eind. De boeken Boy en Solo zijn autobiografisch.

Biografie

Jeugd

Roald Dahl werd in 1916 in Llandaff, Cardiff (Wales) geboren als kind van Noorse ouders, Harald Dahl en Sofie Magdalene Dahl-Hesselberg. Roald werd vernoemd naar de poolreiziger Roald Amundsen, een na…Lees verder op Wikipedia