Boek
Nederlands

Waterschimmen

R.H. Schoemans (auteur)
+1
Waterschimmen
×
Waterschimmen Waterschimmen
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
Tijdens de zomervakantie ontdekken twee vriendinnen dat er in het moeras dingen gebeuren die niet door de beugel kunnen; ze gaan op onderzoek uit met een oom en diens vriend. Vanaf ca. 11 jaar.
Titel
Waterschimmen / Roger H. Schoemans
Auteur
R.H. Schoemans
Taal
Nederlands
Uitgever
Leuven: Davidsfonds, 2004
165 p.
ISBN
90-5908-099-8

Besprekingen

Tinne is met haar ouders op vakantie in een vrij afgelegen, moerasachtige omgeving. Dagelijks trekt ze er met haar oudoom Ollie en diens vriend David in een bootje op uit om luilekker dagen door te brengen op het water van een dode rivierarm. Op een van die dagen vertelt Ollie een bizarre ervaring: voor dag en dauw heeft hij die ochtend in de dichte mist een paardenhoofd zonder lichaam zien zweven. Niemand gelooft in het bestaan van spoken, ook Tinne niet, maar toch... Ze gaat mee op onderzoek uit en komt zelfs oog in oog te staan met een ridder. Vanaf dat moment doen zij en de anderen de ene vreemde ontdekking na de andere in de doolhof van moeras, rivier en weggetjes. Ze komen iets te dicht in de buurt van een bende kunstrovers en de meisjes worden ontvoerd. Op eigen kracht weten ze te ontsnappen, maar de dieven worden niet gevat. Na enkele rustige dagen doen Tinne en Clara een ontdekking die hen weer op het spoor van de rovers zet en samen met Ollie en David komen ze weer in nauwe …Lees verder
Tijdens de zomervakantie gaat de ca. 13 jarige Tinne samen met haar vriendin Clara en haar oom Ollie en diens vriend David op onderzoek naar de vreemde dingen die in het moeras gebeuren. Ze denken een ridder in het water te zien. In vroeger tijden hebben hier de heren van Aerwyn gewoond. Een andere verhaallijn gaat over een bende kunstrovers die de hoofdfiguren op een dwaalspoor probeert te brengen, omdat ze te dicht bij hun geheim komen. Aan het slot ontmaskeren de meiden de bende en komen de twee verhaallijnen bij elkaar. Onafhankelijk te lezen deel uit een serie, dat meer weg heeft van een avonturenverhaal dan van een thriller. Het is nergens echt spannend, mede ook door het onprofessionele optreden van zowel politie als kunstbende. Redelijk vlot taalgebruik met soms wat onbekende woorden. Overzichtelijke bladspiegel. Geen hoogvlieger voor de jeugd vanaf ca. 11 jaar.

Over R.H. Schoemans

Roger Henri Schoemans (Kortenbos (Sint-Truiden), 14 juli 1942) is een Belgisch Nederlandstalig journalist en auteur.

Biografie

Schoemans was van 1963 tot 1968 reporter bij Zondagmorgen. In 1968 werd hij eindredacteur van Het Nieuwsblad en De Gentenaar. Vervolgens werd hij aangesteld als hoofdredacteur van deze kranten. Zijn evenknie bij De Standaard werd Mark Deweerdt, terwijl Lode Bostoen werd aangesteld als algemeen hoofdredacteur van de krantengroep. Schoemans oefende deze functie uit tot hij in juli 1994 werd ontslagen.

Vervolgens werkte hij als consultant voor diverse bladen. Hij is schrijver van een groot aantal jeugdromans en van thrillers voor een volwassen publiek. Zijn jeugdboeken werden meermaals bekroond met de Prijs van de Kinder- en Jeugdjury.

Schoemans is getrouwd en heeft twee kinderen.

Bibliografie

Lees verder op Wikipedia