Dwarsligger
Nederlands

Bedrog

Randy Alcorn (auteur)
+1
Bedrog
×
Bedrog Bedrog
In de reeks:
Genre:
Moordzakenrechercheur Ollie Chandler onderzoekt de moord op een professor van Portland State University. Het lijkt erop alsof de moordenaar een van zijn collega's bij Moordzaken is.
Extra onderwerp
Corruptie
Titel
Bedrog
Auteur
Randy Alcorn
Taal
Nederlands
Oorspr. titel
Deception
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: NDC/VBK, 2009
1271 p.
ISBN
9789460730054

Besprekingen

Moordzakenrechercheur Ollie Chandler (type ruwe bolster, blanke pit) onderzoekt de moord op een professor van Portland State University. Het lijkt erop alsof de moordenaar een van zijn collega's bij Moordzaken is. Samen met zijn vrienden de journalisten Abernathy en Woods (alle drie zijn ze al bekend uit Alcorns eerdere romans 'Deadline' en 'Het territorium') onderzoekt Ollie de zaak verder. Ze raken verwikkeld in een web van corruptie en politieke machtspelletjes waardoor ze ook zelf gevaar lopen. Daarnaast maakt de cynische, ongelovige en wat verbitterde politieman Ollie ook een spirituele zoektocht waarbij zijn vrienden hem kennis laten maken met het christelijke geloof. Spannende, vlot geschreven, christelijke misdaadroman met een redelijk plot en een overtuigende hoofdpersoon. De Amerikaanse evangelist/auteur Randy Alcorn is stichter en directeur van de Eternal Perspective Ministries (EPM), een non-profit organisatie die zich o.a. bezighoudt met bijbelonderwijs en hulp aan armen,…Lees verder

Over Randy Alcorn

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door JoAnn Hayes

Randy Alcorn (Portland, 23 juni 1954) is een Amerikaans auteur.

Alcorn publiceerde zijn eerste boek in 1985. Hij schrijft fictie en non-fictie, waarbij het christelijk geloof een belangrijke rol speelt. Het boek Het Ishbane complot schreef hij samen met zijn dochters Karina en Angela. Alcorn was dertien jaar predikant tot hij in 1989, als lid van een Pro-lifegroep werd opgepakt na geweldloze anti-abortusprotesten. Hij werd veroordeeld tot een schadevergoeding waarbij hij tien jaar lang een deel van zijn maandsalaris aan de abortuskliniek moest betalen. Omdat hij geen financiële bijdrage wilde leveren aan de activiteiten van de abortuskliniek, besloot hij zijn ambt neer te leggen. Alcorn is oprichter en directeur van de Eternal Perspective Ministries (EPM), een non-profitorganisatie die zich richt op Bijbels onderwijs. De royalty's van zijn boeken gaan naar EPM.

Het boek Safely Home (2001), vertaald als Thuiskomst, stond in 2008 met de contr…Lees verder op Wikipedia