Dvd
Engels
Titel
The Thomas Crown affair
Regisseur
Norman Jewison
Scenarist
Alan R. Trustman
Componist
Michel Legrand 1932-2019
Acteur
Steve McQueen 1930-1980 Faye Dunaway
Taal
Engels
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: MGM DVD, 2006
1 dvd-video
Oorspr. opname
1968
Speelduur
ca. 102 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Duits, Spaans, Frans, Italiaans Ondertiteling: Nederlands, Engels, Zweeds, Noors, Frans, Pools, Fins, Engels voor slechthorenden, Duits voor slechthorenden
EAN
8717438131184 8712626027317

Over Norman Jewison

CC BY 2.0 - Foto van/door Canadian Film Centre / Mark Sullivan

Norman Frederick Jewison (Toronto, 21 juli 1926) is een Canadees acteur, regisseur en filmproducent.

Levensloop

Norman Jewison werd geboren in Toronto en reisde in de jaren 1950 door het zuiden van de Verenigde Staten, waar hij geschokt was door het open racisme en de ongelijkheid. Door deze ervaring bleef hij de rest van zijn leven begaan met rassenkwesties en discriminatie, hetgeen merkbaar is in een aantal van zijn films, zoals In the Heat of the Night.

Jewison werd meerdere keren genomineerd voor een Oscar als beste regisseur, maar hij won nooit.

Filmografie

  • 1962: 40 Pounds of Trouble
  • 1963: The Thrill of It All
  • 1964: Send Me No Flowers
  • 1965: The Art of Love
  • 1965: The Cincinnati Kid
  • 1966: The Russians Are Coming, the Russians Are Coming
  • 1967: In the Heat of the Nig…Lees verder op Wikipedia