Boek Nederlands

Waar is mijn trui?

Nicola Slater (auteur), Bette Westera (vertaler)

Waar is mijn trui?

Nicola Slater (auteur), Bette Westera (vertaler)
  • Vanaf 0-2 jaar
Konijn Raf is zijn roze lievelingstrui kwijt. Hij vraagt naar zijn trui aan allerlei dieren: aan tien kleine katjes, zeven skiënde puppy’s en twee knorrige krokodillen. Maar als Raf eindelijk ontdekt wie zijn trui heeft ingepikt, is zijn boosheid ineens verdwenen. Hardkartonnen prentenboek met vrolijke kleurenillustraties en flapjes. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Tellen
Extra onderwerp
Boekbaby's Livres bébés
Titel
Waar is mijn trui? / tekst en illustraties Nicola Slater
Auteur
Nicola Slater
Vertaler
Bette Westera
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Where's my jumper?
Uitgever
Amsterdam: Querido, © 2019
[24] p. : ill.
ISBN
9789045123837 (hardback)

Besprekingen

Raf, een grappig blauw konijn, is zijn lievelingstrui kwijt. Hij zoekt zijn roze trui in elke kamer van het huis en ook buitenshuis. Onderweg vraagt hij aan allerlei dieren of zij hem kunnen helpen. Raf wil nu echt eens weten wie zijn trui heeft ingepikt, maar als hij de dader eindelijk vindt, kan hij echt niet boos meer zijn. In dit leuke zoekboekje komen op elke pagina andere dieren voorbij, in teruglopende aantallen. Het verhaaltje vertrekt bij tien kleine katjes, gaat verder naar negen dansende lama's in hippy pyjama's, vijf badderende zeebeesten in het opblaasbadje buiten, enzovoort. Uitgevoerd in handzaam formaat met stevige hardkartonnen bladzijden en afgeronde hoeken. Elke illustratie is gespreid over twee pagina’s en bevat een flapje met een verrassing of een doorkijkgaatje dat nieuwsgierigheid opwekt. Nicola Slater maakt opnieuw gebruik van felle en vrolijke kleuren. Per illustratie bevat dit boek zo’n twee à drie zinnetjes tekst om voor te lezen. De tekeningen bevatten daar…Lees verder

Waar is mijn trui?

In ‘Waar is mijn trui?’ is Raf zijn lievelingstrui plots verdwenen. Hij gaat overal op zoek en volgt hierbij de draad van een bolletje wol. In elke kamer komt hij dierenvriendjes tegen: 10 kleine katjes zitten verstopt in de kast, 9 lama’s in hippe pyjama’s dansen erop los, 8 ballerina-biggetjes draaien prachtige pirouettes … maar niemand heeft de trui van Raf gezien. Net wanneer je denkt dat Raf eindelijk zijn trui gevonden heeft, komt er weer een verrassing van achter de deur piepen.De heldere kleuren van de tekeningen spreken aan. De dieren op de prenten zijn steeds met van alles en nog wat bezig, zo valt er veel te bekijken.Ga in dit zoek-telboek met flapjes samen met je peuter op zoek naar de trui van Raf. Wie komt hij allemaal tegen? Met hoeveel zijn ze? Wat kan je door de gaatjes zien? Hoe kan Raf zijn probleem oplossen? Wie kan hem helpen?