Boek
Nederlands

Te klein

Mireille Geus (auteur), Evy Van Guyse (illustrator)
Olifantje wil een boek lezen, maar haar moeder vindt dat ze daar nog te klein voor is. Ze verstopt het boek boven in een boom. Maar wat staat er dan in het boek waar Olifantje te klein voor is? Ze moet en zal het te weten komen. Prentenboek met kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Nieuwsgierig zijn
Titel
Te klein
Auteur
Mireille Geus
Illustrator
Evy Van Guyse
Taal
Nederlands
Uitgever
Rotterdam: Lemniscaat, © 2023
[26] p. : ill.
ISBN
9789047714699 (hardback)

Besprekingen

Een origineel prentenboek over een olifantje dat graag een boek wil lezen, maar daar volgens haar moeder nog te klein voor is. Olifantje vindt een doos met boeken. Alle boeken zijn saai, behalve één. Maar haar moeder vindt dat ze nog te klein is voor dat boek, en legt het in een hoge boom. Olifantje is nieuwsgierig en bedenkt allerlei wilde verhalen over wat erin zou kunnen staan. Misschien gaat het over een wesp? Over dino’s? Over oorlog? Of over iets heel anders? Olifantje rust niet voor ze het te weten komt. Het prentenboek snijdt terloops grote onderwerpen aan, zoals angst, oorlog en doodgaan, maar heeft een lichtvoetige ontknoping. Warm geschreven, met fantasierijke illustraties in levendige kleuren. Vanaf ca. 4 jaar.

Over Mireille Geus

Mireille Geus (Amsterdam, 1964) is een Nederlandse schrijfster en schrijfcoach. Ze debuteerde in 2016 met de roman 'Een makkelijk kind' bij uitgeverij Nieuw Amsterdam. Haar ca. dertig jeugdboeken verschenen in tien verschillende landen en haar jeugdboek Big werden bekroond met de Gouden Griffel in 2006. In april 2019 verscheen haar tweede autobiografische roman 'Madame Jeanette' bij uitgeverij Nieuw Amsterdam.

Voordat Mireille kinderboeken schreef, schreef ze toneelstukken voor kinderen en teksten voor Sesamstraat en Kindernet. Ze schrijft boeken voor verschillende jeugdboek uitgeverijen zoals Uitgeverij Zwijsen, Maretak, Lemniscaat, Gottmer en Leopold. Haar eerste kinderboek was Virenzo en ik, gebaseerd op een verhaal dat haar zoon haar vertelde. Het werd bekroond met Vlag & Wimpel. Met Big, haar tweede boek, sleepte ze de Gouden Griffel 2006 in de wacht. Ook werd Big genomineerd voor de Deutsche Jugend Buchpreis 2008 en werd het vert…Lees verder op Wikipedia