Boek
Nederlands

Met de wind mee

Mireille Geus (auteur), Thé Tjong-Khing (illustrator)
+1
Met de wind mee
×
Met de wind mee Met de wind mee
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Beertje ligt met zijn slapende mama, broertje en zusjes in hun grot maar hij kan niet in slaap komen. Hij wil graag op avontuur en laat zich meevoeren door de wind. Beertje maakt een geweldige reis rond de wereld. Prentenboek met sfeervolle kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Wind, Dromen
Titel
Met de wind mee
Auteur
Mireille Geus
Illustrator
Thé Tjong-Khing
Taal
Nederlands
Uitgever
Rotterdam: Lemniscaat, © 2021
[28] p. : ill.
ISBN
9789047713524 (hardback)

Besprekingen

Beertje heeft moeite om in slaap te vallen. Zijn mama en zijn zusjes en broertje zijn al wel begonnen aan hun winterslaap. Dan gaat het hard waaien. Beertje wil graag rond de wereld reizen en besluit zich door de wind te laten meenemen. Wat volgt is een reis over de wereld gedragen op de wind, verbeeld in sfeervolle, aquarelachtige tekeningen vol kleur. Onschuldig verhaal over wegdromen en avontuur. Met herhalingen in de geluiden van de wind, die erg leuk zijn voor kindjes om mee te zeggen. De fantasie om op de wind te worden meegedragen sluit goed aan bij de fantasie van jonge kinderen. Aan het eind komt beertje weer thuis en valt heerlijk in slaap. Eerste prentenboek van de bekende kinderboekenauteur, die o.a. geschreven heeft voor Sesamstraat en een Gouden Griffel won voor ‘Big’. Met dromerige afbeeldingen van alom bekende en prijswinnende illustrator Thé Tjong-Khing. Mooie gebonden uitgave met stevige bladzijden. Vanaf ca. 4 jaar.

Over Mireille Geus

Mireille Geus (Amsterdam, 1964) is een Nederlandse schrijfster en schrijfcoach. Ze debuteerde in 2016 met de roman 'Een makkelijk kind' bij uitgeverij Nieuw Amsterdam. Haar ca. dertig jeugdboeken verschenen in tien verschillende landen en haar jeugdboek Big werden bekroond met de Gouden Griffel in 2006. In april 2019 verscheen haar tweede autobiografische roman 'Madame Jeanette' bij uitgeverij Nieuw Amsterdam.

Voordat Mireille kinderboeken schreef, schreef ze toneelstukken voor kinderen en teksten voor Sesamstraat en Kindernet. Ze schrijft boeken voor verschillende jeugdboek uitgeverijen zoals Uitgeverij Zwijsen, Maretak, Lemniscaat, Gottmer en Leopold. Haar eerste kinderboek was Virenzo en ik, gebaseerd op een verhaal dat haar zoon haar vertelde. Het werd bekroond met Vlag & Wimpel. Met Big, haar tweede boek, sleepte ze de Gouden Griffel 2006 in de wacht. Ook werd Big genomineerd voor de Deutsche Jugend Buchpreis 2008 en werd het verta…Lees verder op Wikipedia