Boek Nederlands

Bij jou

Milja Praagman (auteur)
+1
Bij jou
×
Bij jou Bij jou

Bij jou

Milja Praagman (auteur)
  • Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Beer en Mol liggen heerlijk te slapen in hun winterhol, als Beer ineens wakker schrikt. Hij had een mooie droom, maar waarover precies? Er was een bij in zijn droom, en misschien ook bloemen, en de seizoenen? Groot prentenboek met eenvoudige, ontroerende kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Dromen Vriendschap
Titel
Bij jou
Auteur
Milja Praagman
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2020
[26] p. : ill.
ISBN
9789025878955 (hardback)

Besprekingen

Beer ligt, samen met Mol, heerlijk op een bed van blaadjes in winterslaap. Ze ‘slapen, snurken en zagen’, en op een dag schrikt Beer opeens wakker. Hij had een droom, precies waarover weet hij niet, maar iets met een bij. De bij vraagt of hij droomde van een bloem, of van bomen of een bos, maar Beer droomde van een veld vol met jonge planten. Hij duikt in het veld, seizoenen lang, tot het gaat sneeuwen en het weer tijd wordt om in winterslaap te gaan, samen met Mol die een groot ondergronds hol heeft gegraven. Bijzonder ontroerend prentenboek waarin de gang der seizoenen op een schitterende wijze is verbeeld. De zaadjes, de ontkiemende planten, de zomerse bloemen, de herfstbladeren, het geheel besneeuwde landschap, ze vormen één geheel met Beer die er zo van geniet. En de kleuren passen helemaal bij de seizoenen. Op elke spread zijn bijen te zien, en eveneens een molshoop (waar Mol aan het werk is voor het winterhol van de twee vrienden). Het motief van de droom is goed uitgewerkt; ui…Lees verder

Over Milja Praagman

Milja Praagman (Amsterdam, 3 april 1971) is een Nederlandse illustrator en schrijver van prentenboeken. In 2017 won ze een Zilveren Penseel voor haar prentenboek Omdat ik je zo graag zie. Ze is ook de maker van het Prentenboek van de Kinderboekenweek 2018, met als thema 'Vriendschap'.

Praagman studeerde af als grafisch ontwerper aan de Academie voor Beeldende Kunsten Sint-Joost te Breda. Met een startstipendium ging ze aan de slag als zelfstandig ontwerper en illustrator. Ze werkte in het begin veel voor kranten en tijdschriften zoals Okki, Bobo, Hello you en ze maakte animaties voor Sesamstraat. Nadien begon ze prentenboeken te illustreren. In 2005 debuteerde ze met Meneer Po.

Prijzen

  • 2011 - Leespluim voor Nog 100 nachtjes slapen
  • 2013 - Prentenboek van het jaar - Nog 100 nachtjes slapen
  • 2016 - Prentenboek Top Tien - Vergeet mij nietje
  • 2017 - Zilveren Pensee…Lees verder op Wikipedia