In Moskou anno 2003 raakt de Zweedse investeringsbankier Tom Blixen via een aandelentransactie betrokken bij een strijd met miljonairs, politici, oligarchen en hun privélegers.
Titel
Moscow noir / directed by Mikael Håfström and Johan Brisinger
Regisseur
Mikael Håfström Johan Brisinger
Naar het werk van
Camilla Grebe Paul Leander-Engström
Acteur
Adam Pålsson Karolina Gruszka Linda Zilliacus
Taal
Meertalig, Zweeds, Russisch, Engels
Uitgever
Lumière, © 2019
2 dvd-video's
Oorspr. opname
2018
Speelduur
8 x 45 min.
Aantekening
Taalkeuze: Afwisselend Zweeds, Russisch en Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands Gebaseerd op De poppenspeler, het eerste deel van de Moscow Noir-trilogie van Camilla Grebe en Paul Leander Engström
EAN
5407003481532

Besprekingen

Zweedse thrillerserie van Mikael Håfström (The rite; Evil) en Johan Brisinger naar het eerste deel van de trilogie ‘Moscow noir’ van Camilla Grebe en Paul Leander Engström, vertaald als ‘De poppenspeler’. Adam Pållson uit onder meer ‘The bridge’ heeft de hoofdrol. Rond het jaar 2000 werkt de Zweed Tom Blixen in Moskou als investeringsbankier. Via een onschuldig ogende aandelentransactie komt hij terecht in een strijd met miljonairs, politici, oligarchen en hun privélegers. Zijn eigen leven loopt gevaar en er speelt ook een duister geheim uit zijn verleden. Acht afleveringen.

Over Mikael Håfström

Jan Mikael Håfström (Lund, 1 juli 1960) is een Zweeds scenarioschrijver en regisseur.

Biografie

Håfström regisseerde in 2007 de Amerikaanse horrorfilm 1408 gebaseerd op de gelijknamige roman van Stephen King. In 2011 regisseerde hij de thriller The Rite, welke is gebaseerd op een roman van Matt Baglio.

Filmografie

Films

Televisie

Externe links

  • (en)  Mikael Håfström in de Internet Movie Database