Makkelijk lezen
Nederlands

Valse papieren : een verhaal uit de Eerste Wereldoorlog

Marian Hoefnagel (auteur)

Valse papieren : een verhaal uit de Eerste Wereldoorlog

Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Pierre wil tijdens de Eerste Wereldoorlog zijn land verdedigen, maar jongens van veertien mogen het Franse leger niet in. Met zijn lengte, kracht en de juiste papieren weet Pierre zich toch het leger in te bluffen — maar tegen welke prijs? Met zwart-witillustraties. Vanaf ca. 14 jaar.
Titel
Valse papieren : een verhaal uit de Eerste Wereldoorlog
Auteur
Marian Hoefnagel
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Eenvoudig Communiceren, copyright 2023
60 p. : ill.
ISBN
9789086967049 (hardback)

Besprekingen

Een indringend kort (60 p.) historisch verhaal over de Eerste Wereldoorlog in eenvoudige taal. Frankrijk, 1914. De Eerste Wereldoorlog is bezig en Duitse soldaten zijn de grens met Frankrijk overgestoken. Het Franse leger kan de Duitsers niet stoppen. Veel Franse mannen willen daarom helpen. De veertienjarige Pierre wil zijn land ook verdedigen, maar jongens van veertien mogen het leger niet in. Gelukkig is Pierre lang voor zijn leeftijd, en sterk. Misschien kan hij zichzelf in het leger bluffen.Hij heeft alleen de goede papieren nodig — valse papieren.‘Valse papieren’ is geschreven in korte, eenvoudige en beschrijvende zinnen en heeft het keurmerk Makkelijk Lezen. Geschikt voor jongeren vanaf ca. 14 jaar. Met simpele landkaarten en enkele paginavullende impressionistische zwart-witillustraties..Marian Hoefnagel (1950) is een bekende Nederlandse schrijver en jeugdauteur. Dit boek maakt deel uit van de serie: 'Veertien — De tijd van je leven*’, over jongeren van veertien jaar die in ee…Lees verder

Over Marian Hoefnagel

Marian Hoefnagel (Amsterdam, 14 januari 1950) is schrijfster van boeken voor tieners. De boeken van Marian Hoefnagel gaan over onderwerpen die tieners bezighouden: verliefd worden, uitgaan, verkering krijgen, vrijen en 'de eerste keer'. En over problemen die daarmee te maken hebben: bedrogen worden, incest, homoseksualiteit, alcohol- en drugsgebruik, zwangerschap, loverboys, uitgehuwelijkt worden en eerwraak.

Hoefnagel is leerkracht Nederlands en taalkundige. Zij werkt sinds 1989 op het A.G. Bell College in Amsterdam.

Bibliografie

Boeken voor tieners

Eigen werk

  • Spoorloos (BB2 Reeks: 2019)
  • Bloedmooi (BB2 Reeks: 2019)
  • Cleopatra (14 de tijd van je leven, 2019)
  • Geen gezicht (BB2 Reeks: 2019)
  • Te jong (BB2 Reeks: 2018)
  • Vooruit (BB2 Reeks: 2017)
  • Lees verder op Wikipedia