Luisterboek
Nederlands

De beste actieverhalen

Lee Child (auteur), James Rollins (auteur)
Een medogenloze actiethriller zoals alleen Lee Child die kan schrijven. In de hoofdrol James Penny met een gastoptreden van een hele jonge Jack Reacher. Joe Kowalski is zeeman, iemand met het hart van een held, maar niet met diens sluwheid. Dus waarom is een matroos als Joe Kowalski in vredesnaam gerekruteerd door een illuster team als Sigma?
Bevat
Het nieuwe leven van James Penney / Lee Child
De verliefde Kowalski / James Rollins
Titel
De beste actieverhalen
Auteur
Lee Child James Rollins
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Rubinstein, 2008
1 cd
Speelduur
74 min.
ISBN
9789047603719

Besprekingen

Twee verhalen van gerenommeerde thrillerauteurs. We horen hoe een oud-Vietnamstrijder in Californië wordt ontslagen, zijn huis aansteekt en op de vlucht slaat met zijn niet-afbetaalde auto. Psychologisch sterk met een gedetailleerd opgebouwde spanning, terwijl het tweede verhaal het meer moet hebben van gooi- en smijtwerk op een eiland voor de Braziliaanse kust, waar een mooie special agent en een onverschrokken zeeman - voor het eiland de lucht ingaat - snel een tegengif moeten vinden ondanks bloeddorstige mandrils. De stem van Jeroen Kramer is rustig en passend bij de inhoud. En Job Schuring zet in stijl met een hoog tempo het hardere actieverhaal neer. Voor echte thrillerliefhebbers zijn de verhalen wat kort en eendimensionaal. Maar dit technisch goed uitgevoerde luisterboek zal zeker aftrek vinden omdat de inhoud en de duur van ruim een half uur ieder ideaal is voor onderweg of tijdens andere werkzaamheden.

Over Lee Child

CC BY 2.0 - Foto van/door Mark Coggins at Flickr

Lee Child (Coventry, Engeland, 29 oktober 1954) is het pseudoniem van de thrillerschrijver Jim Grant. Child brak door met zijn eerste boek Killing Floor (Jachtveld) en heeft sindsdien een hele serie bestsellers op zijn naam staan. Hij woont voornamelijk in Manhattan, maar heeft ook een huis in Zuid-Frankrijk.

Alle boeken van Lee Child hebben de Amerikaanse ex-militair Jack Reacher als hoofdpersoon. Reacher, die uit eigen beweging het leger heeft verlaten, leidt een zwervend bestaan in de Verenigde Staten, waar hij zijn avonturen beleeft.

Zijn boek "One Shot" werd verfilmd onder de titel Jack Reacher en de film is eind 2012 première gegaan met Tom Cruise in de rol van Jack Reacher. In 2016 kwam de opvolger Jack Reacher: Never Go Back uit, eveneens met Tom Cruise.

Biografie

Lee Child is geboren in Coventry, maar groeide op in Birmingham, waar hij de school bezocht waar onder andere …Lees verder op Wikipedia