Boek
Nederlands

Ik zal ontzettend reuze voorzichtig zijn!

Lauren Child (auteur)
+1
Ik zal ontzettend reuze voorzichtig zijn!
×
Ik zal ontzettend reuze voorzichtig zijn! Ik zal ontzettend reuze voorzichtig zijn!

Ik zal ontzettend reuze voorzichtig zijn!

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Als Lola de prachtige witte jas van Lotta mag lenen, belooft ze heel voorzichtig met de jas te zijn. Het gaat gelukkig steeds goed, totdat Lola de bibliotheek bezoekt. Prentenboek met paginagrote illustraties in gemengde techniek. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
Ik zal ontzettend reuze voorzichtig zijn! / tekst en ill. Lauren Child
Auteur
Lauren Child
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
I will be especially very careful
Editie
1
Uitgever
Houten: Van Goor, 2010
[32] p. : ill.
ISBN
9789047512431 (hardback)

Besprekingen

Lola's beste vriendin Lotta komt bij haar spelen. Lotta heeft haar nieuwe jas aan: prachtig wit, zacht en poezelig. Ze is er reuzevoorzichtig mee. Lola is er helemaal weg van, en als Lotta naar huis gaat, vraagt Lola om hem een dagje te lenen, in ruil voor haar nieuwe kniptas. Lola gaat ermee naar de supermarkt en de post en de bibliotheek, en zoals steeds redt grote broer Charlie haar uit allerlei benarde situaties en zorgt er mee voor dat de jas poezelig en wit blijft! Maar dan vergeet Lola Lotta's jas in de bibliotheek, en als ze terug hollen is hij verdwenen! Lola kan er bijna niet van slapen, en Lotta is heel verdrietig als ze het hele verhaal de dag nadien te horen krijgt... Maar gelukkig had Mini de jas in de bibliotheek zien hangen en zij brengt hem terug naar de overgelukkige eigenares. In de klas ziet Lola dat Lotta ook een poezelig witte pennenzak heeft, maar dit keer wil Lotta hem beslist niet uitlenen!

Ik zal ontzettend reuze voorzichtig zijn! is al de zovee…Lees verder
Lola's beste vriendin Lotta komt bij Lola en Charlie spelen. Ze heeft een prachtige witte jas aan, die Lola graag wil lenen. Lola ruilt haar tas tegen de mooie jas en belooft er heel zuinig op te zijn. Bij elk bijna-ongelukje weet grote broer Charlie de jas te redden. Toch raakt Lola de jas op het veiligste plekje dat je bedenken kunt, zo maar kwijt, namelijk in de bibliotheek. Net als in de andere prentenboeken over Lola en Charlie wordt het verhaal vanuit Charlie verteld. Zijn jongere zusje is de eigenwijze brekebeen. De kleurige prenten, in een gemengde techniek van teken- en plakwerk komen uit de televisieanimatiefilm over Charlie en Lola. In de begeleidende tekst, die soms door de tekeningen heen springt, zijn de belangrijkste woorden in een afwijkend lettertype gedrukt. Van deze auteur verschenen ook de boeken over Klaartje Boon. Grappig, humoristisch verhaaltje dat dicht bij de belevingswereld van een kleuter staat. Vanaf ca. 4 jaar.

Ik zal ontzettend reuze voorzichtig zijn

Charlie vertelt andermaal een anekdote over zijn beruchte zusje Lola die klein en best wel grappig is.
Lola's beste vriendin Lotta komt spelen. Lotta draagt een nieuwe jas, eentje uit het buitenland en ze heeft hem van haar oma gekregen. Lola vindt hem allerprachtigst en zo zacht en zo wit. Lotta houdt de jas altijd aan maar ze neemt haar voorzorgen: ze trekt de schort van Lola's mama aan. Als Lola vraagt hoe Lotta haar jas wit denkt te houden zegt Lotta dat ze zorgt dat hij niet nat wordt en dat ze alleen eet als ze reuze, reuze voorzichtig is en dat ze ook niet met die jas in het park gaat spelen. De illustraties zijn hier grappig: Lotta drinkt haar soep met een heel lang rietje, een heel eind van haar soepkom vandaan. Als Lotta naar huis gaat stelt Lola voor om te ruilen: de nieuwe poezeljas tegen Lola's nieuwe kniptas. Na Lola's belofte dat ze ontzettend reuze voorzichtig zal zijn, stemt Lotta met de ruil in. Dan gebeurt er natuurlijk van alles dat de jas in gevaar brengt. M…Lees verder