In een internaat voor meisjes met destructief gedrag worden zeer gewelddadige moorden gepleegd.
Extra onderwerp
Linna, Joona (personnage)
Titel
Getuige
Auteur
Lars Kepler
Vertaler
Jasper Popma Clementine Luijten
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Zweeds
Oorspr. titel
Eldvittnet
Editie
6
Uitgever
Amsterdam: Cargo, 2012
543 p.
ISBN
9789023469056 (paperback) 9789023475699 (paperback)

Besprekingen

In een internaat voor meisjes met destructief gedrag worden zeer gewelddadige moorden gepleegd. De politie wordt geholpen door inspecteur Joona Linna die tijdelijk geschorst is. Terwijl het onderzoek naar Joona gaande is, is hij degene die steeds verder komt met de zoektocht naar de moordenaar. Intussen belt een jonge vrouw steeds wanhopiger de politie met een vaag verhaal dat ze iets weet, maar ze wordt afgedaan als aandachttrekker. Het verhaal is buitengewoon spannend en wordt verteld in korte hoofdstukken die vol actie zitten. De politie is wel erg kortzichtig en lijkt alleen uit te zijn op persoonlijk aanzien, en na de ontknoping volgt een stukje over het leven van Joona dat niet echt relevant is. De ontknoping is echter bijzonder verrassend. Een zeer geslaagde thriller die zich zeker kan meten met de Millenniumtrilogie van Stieg Larsson. Vrij kleine druk.

Over Lars Kepler

Lars Kepler is het pseudoniem van het Zweedse echtpaar Alexander Ahndoril en Alexandra Coelho Ahndoril. Het stel debuteerde in 2009 met hun thriller 'Hypnose'.

Bij aanvang was de persoon achter het pseudoniem Lars Kepler onbekend. Het was de bedoeling van Ahndoril en Coelho om dit voorlopig zo te houden.

De Zweedse krant Aftonbladet wist echter genoeg bewijzen te verzamelen om hard te maken dat Ahndoril en Coelho achter dit pseudoniem zaten.

Het pseudoniem Lars Kepler is een verwijzing naar de namen van de Zweedse schrijver Stieg Larsson en de Duitse wetenschapper Johannes Kepler.

Bibliografie

Joona Linna serie

  1. Hypnotisören, 2009 (Hypnose, 2010)
  2. Paganinikontraktet, 2010 (Contract, 2011)
  3. Eldvittnet, 2011 (Getuige, 2012)
  4. Sandmannen, 2012 (Slaap, 2013)
  5. Stalker, (2014) (Stalker, 2014)
  6. Lees verder op Wikipedia

Suggesties