Boek
Nederlands

Genesis

Karin Slaughter (auteur)
+1
Genesis
×
Genesis Genesis
In de reeks:
Genre:

Andere formaten:

Andere talen:

Besprekingen

Nadat Karin Slaughter op de allerlaatste bladzijden van Onaantastbaar (De Leeswolf 2007, p. 607) haar hoofdpersonage Jeffrey Tolliver door een bomaanslag om het leven bracht, vroegen vele lezers zich hardop af of de populaire schrijfster oerstom of juist heel dapper was. Op het definitieve antwoord hebben we twee jaar moeten wachten, want eerst besloot Slaughter met Versplinterd (Cargo, 2008) nog een boek te schrijven rond agent Will Trent van het Georgia Bureau of Investigation. Na het lezen van Genesis kunnen we echter stellen dat Slaughter met haar drastische en controversiële keuze een nieuwe wind door de serie laat waaien, hoewel Tolliver wel degelijk gemist wordt.

Om de afwezigheid van de ervaren rechercheur toch enigszins op te vangen, heeft Slaughter daarom besloten haar twee series ? de 'Grant County'-reeks met Tolliver en de 'Atlanta'-reeks met Trent ? samen te brengen in één verhaal. Zo komt het dat Sara Linton, die na Tollivers dood naar …Lees verder
De hoofdpersonen uit Slaughters twee thrillerseries komen samen in dit verhaal: kinderarts en lijkschouwer Sara Linton uit Grant Country, Georgia, en special agent Will Trent en agente Faith Mitchell uit Atlanta. Na het drama in haar leven (in ‘Onaantastbaar’) is Sara Linton naar Atlanta verhuisd waar ze werkt op de Eerste Hulp van een groot ziekenhuis. Mitchell en Trenton zijn daar toevallig ook als er bij Sara een zwaargewonde, gruwelijk mishandelde, naakte vrouw wordt binnengebracht. De vrouw is aangereden door een auto nadat ze ontsnapt was aan haar ontvoerder. In een luguber ondergronds hol in het bos wordt het lijk van een andere vrouw gevonden, kort daarop verdwijnt er nog een vrouw. Slaughter weet als geen ander hoe je de spanning in een verhaal moet doseren en opvoeren. Ze schuwt het geweld en de gruwelijke details niet. Ook deze met vaart geschreven, spannende thriller over de jacht op een sadistische seriemoordenaar houdt de lezer op het puntje van zijn stoel. Zo nu en dan …Lees verder

Over Karin Slaughter

CC BY-SA 3.0 de - Foto van/door Alison Rosa, Karin Slaughter

Karin Slaughter (Atlanta (Georgia), 6 januari 1971) is een Amerikaanse thrillerschrijfster, bekend van de Grant County-serie.

Karin Slaughter is geboren in een klein stadje in Georgia en woont tegenwoordig in Atlanta. Ze is bekend door haar thrillers uit de Grant County-reeks, die ook wel de Sara Linton-reeks genoemd wordt. Sara Linton is kinderarts en raakt in de boeken verwikkeld in moordzaken. Naast de Grant County-reeks, heeft Karin Slaughter "Vervloekt geluk" samengesteld. In dit boek schrijven Amerikaanse, Engelse en Nederlandse auteurs een hoofdstuk aan de hand van een bedel van een bedelarmband, die als rode draad door het boek loopt. "Triptiek" en "Versplinterd" zijn thrillers die niet in de Grant County-reeks thuishoren, maar personages uit deze reeks komen wel voor in de boeken, deze reeks is bekend als de Atlanta-reeks of Will Trent-reeks of Sara Linton-reeks.

De filmrechten van de Will Trent-thrillers zijn verkocht aan de Zweedse filmmaatschappij Y…Lees verder op Wikipedia