Boek
Nederlands

De duistere kant

Karen Rose (auteur), Hans Verbeek (vertaler)
Een rechercheur probeert objectief te blijven in een moordzaak waarbij de liefde van zijn leven is betrokken en waarin hij vreest voor haar leven.
Titel
De duistere kant
Auteur
Karen Rose 1964-
Vertaler
Hans Verbeek
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The edge of darkness
Uitgever
Utrecht: De Fontein, 2020
639 p.
ISBN
9789026148095 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Rechercheur Adam Kimble vecht met zijn demonen. Tegelijkertijd wil hij zijn ware liefde Meredith terugwinnen én de man opsporen die Meredith en haar patiënte heeft geprobeerd te vermoorden. Meredith is psychologe en werkt met jonge vrouwen die mishandeld en misbruikt zijn. Een gerichte aanslag tijdens een lunch wordt Meredith bijna fataal. Het valt allemaal niet mee voor Adam, als ex-alcoholist. Meer dan genoeg spannende gegevens voor een met vaart geschreven thriller, waarin je als lezer heerlijk mee dendert met het verhaal. Karen Rose staat met haar vlotte, makkelijke schrijfstijl garant voor pakkende thrillers met indrukwekkende, onvoorziene plots, al legt ze in de laatste paar boeken iets meer de nadruk op het liefdesleven van de hoofdpersonages en boetseert ze het thrillergedeelte daar knap omheen. Zo ook in dit verhaal.

Over Karen Rose

Karen Rose, geboren in Baltimore (Maryland), is een Amerikaans misdaadauteur. Rose studeerde chemie aan de Universiteit van Maryland en sloot deze studie als ingenieur af. Daarna werkte zij in de levensmiddelentechnologie in Cincinnati (Ohio). Aanvankelijk schreef zij daarnaast als hobby, maar later kon zij er haar werk van maken. Tegenwoordig woont ze in Florida.

Een aantal van haar boeken zijn vertaald en uitgegeven in Duitsland, Frankrijk, Japan, Noorwegen, Polen, Spanje, het Verenigd Koninkrijk. In Nederland worden haar boeken uitgegeven door uitgeverij De Fontein.

Bibliografie

2003 - Don't Tell; Niemand zeggen (Chicago 1)
2004 - Have You Seen Her?; In de val
2004 - I'm Watching You; In het vizier (Chicago 2)
2005 - Nothing to Fear; Niets te vrezen (Chicago 3)
2006 - You Can't Hide; Nergens veilig (Chicago 4)
2007 - Count to Ten; Tel tot tien (Chicago 5)
20…Lees verder op Wikipedia

Suggesties