Boek Nederlands

Het complete BBQ boek

Julius Jaspers (auteur)
+1
Het complete BBQ boek
×
Het complete BBQ boek Het complete BBQ boek

Het complete BBQ boek

Julius Jaspers (auteur)
Met Het complete BBQ boek geeft Julius Jaspers je alle tools, technieken en recepten in handen om het hele jaar door de lekkerste gerechten te bereiden op de BBQ. Van de snelle doordeweekse maaltijd tot showstoppers voor in het weekend en alles wat je verder nodig hebt voor een geslaagd diner van de grill. Denk aan marinades, rubs, snacks, sauzen en zuurgoed en natuurlijk iets zoets van de BBQ toe
Onderwerp
Barbecue
Titel
Het complete BBQ boek
Auteur
Julius Jaspers
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Carrera Culinair, © 2020
414 p. : ill.
ISBN
9789048855124 (hardback)

Besprekingen

‘Het complete BBQ boek’ is een verzameling van eerder verschenen informatie en recepten in boeken van de auteur, zoals in de ‘BBQBijbel’ (2016) en in ‘Simple Smart BBQ’ (2018). Het boek kent een korte inleiding over de barbecue met deksel. De volgende 400 pagina’s beslaan recepten, verdeeld in hoofdstukken als basisrecepten; groente; rund; lam; varken; kip en gevogelte; vis en schaal- en schelpdieren; bijgerechten; desserts en kaas; marinades, rubs en glazes; sauzen en smaakmakers. De recepten staan zowel in het hoofdstuk als in het register op alfabetische volgorde hoewel die net even anders is. Bij de recepten worden de ingrediënten, aantal personen, (voor)bereidingstijd, temperatuur en benodigdheden aangegeven. De bereiding wordt stap voor stap op een duidelijke manier beschreven. De bijpassende foto’s geven een mooi aanvullend beeld, hoewel er soms een detailverschil is tussen bijvoorbeeld het aantal touwtjes en de dikte van het te snijden vlees. Een aantrekkelijk boek met ca. 300…Lees verder

Over Julius Jaspers

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Jan Zandbergen

Julius Jaspers (Ouderkerk aan de Amstel, 14 augustus 1962) is een Nederlands kok en schrijver van kookboeken. Van 2010 tot en met 2013 was hij medepresentator van het programma Topchef op RTL 5.

Kookboeken

In 2002 bracht Jaspers zijn kookboek Smart Cooking 1 uit. Met dit boek won hij in 2003 de Gouden Garde, waarna hij meer kookboeken schreef.

Topchef

Jaspers is sinds 2010 samen met Robert Kranenborg te zien in het kookprogramma Topchef op RTL 5. Samen presenteren ze het programma, beoordelen ze het werk van deelnemers en geven ze dagelijks (van maandag tot woensdag) een topclass waarin ze de deelnemers laten zien hoe zij een gerecht moeten bereiden. Daarna moeten de kandidaten het gerecht zo precies mogelijk namaken en worden ze beoordeeld door de chef-koks.

Lees verder op Wikipedia