Boek
Nederlands

Exoplaneten : de zoektocht naar nieuwe werelden

Joris Janssen (auteur)

Exoplaneten : de zoektocht naar nieuwe werelden

In de reeks:
Inleiding in exoplaneten, planeten die niet om onze eigen zon draaien maar om andere sterren, met aandacht voor de vraag of daar ook leven kan bestaan.
Onderwerp
Exoplaneten
Titel
Exoplaneten : de zoektocht naar nieuwe werelden
Auteur
Joris Janssen
Taal
Nederlands
Uitgever
Utrecht: Veen Media, © 2018
95 p.
Aantekening
Van de makers van New Scientist
ISBN
9789085716051 (paperback)

Besprekingen

Sinds kort geven de makers van 'New Scientist' (een natuurwetenschappelijk tijdschrift van Veen Media) een reeks boekjes uit onder de titel 'Pocket Science', boekjes op pocketformaat die in zo'n honderd bladzijden op toegankelijke wijze onderwerpen uit de wetenschap behandelen. Ze gaan bijvoorbeeld over computers, over robots, over DNA, of over ruimtetijd. Het is de bedoeling dat er ieder jaar drie van die boekjes verschijnen. Dit is het derde deel in de reeks en gaat over exoplaneten. Dat zijn planeten die niet om onze eigen zon draaien maar om andere sterren, en waarvan er de afgelopen decennia al duizenden zijn ontdekt. Waarbij natuurlijk de vraag rijst of er wellicht op zo'n planeet ook vormen van leven bestaan en of wij daar ooit achter kunnen komen. Informatief, overzichtelijk en zeer toegankelijk. Met een enkele illustratie in zwart-wit.

Over Joris Janssen

Joris Janssen (Nijmegen, 25 februari 1994) is een Nederlands voetballer die doorgaans speelt als centrale verdediger.

Clubcarrière

Janssen werd geboren in Nijmegen en speelde in de jeugdopleiding van N.E.C., waar hij op 3 september 2013 officieus debuteerde in het eerste elftal in een oefenduel met SSS'18. Vanwege de gedeelde jeugdopleiding van de Nijmeegse club en FC Oss speelde de verdediger sinds oktober voor de Brabantse club. Hij maakte zijn debuut op 1 november, toen er met 1–2 gewonnen werd op bezoek bij MVV Maastricht. Janssen mocht in de blessuretijd invallen voor aanvaller Johnatan Opoku. In juni 2014 stapte hij over naar Topklasser De Treffers. Bij die club verlengde hij in 2018 zijn verbintenis tot medio 2020.

In het seizoen 2020/21 speelde Janssen voor OJC Rosmalen in de Hoofdklasse. In 2021 ging hij naar VV Gemert dat uitkomt in de Derde divisie.

Lees verder op Wikipedia