Boek
Nederlands

Zoek!

Jeska Verstegen (illustrator)
Een jongen en een meisje spelen op de rommelzolder, gaan naar een restaurant, de dierentuin en de kapper. Zoekplatenboek met de letters van het alfabet. Vanaf ca. 6 jaar.
Onderwerp
Letters
Titel
Zoek!
Illustrator
Jeska Verstegen
Taal
Nederlands
Editie
6
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2021
29 p. : ill.
Aantekening
Op omslag: zoekboek Veilig leren lezen Kim-versie
ISBN
9789048718870

Besprekingen

Een jongen en een meisje beleven thuis en in de buurt allerlei avonturen. Zij gaan bijvoorbeeld in bad, de wei in, naar een restaurant, naar de dierentuin en naar de kapper. Vierkant zoekplatenboek voor de eerste twee weken leesonderwijs (kern start*) uit de vernieuwde serie Veilig Leren Lezen. De letters van het alfabet komen een voor een aan bod. Op de eerste spread is links tien keer de letter a te zien en rechts tien keer de letter b. Op de tweede spread zijn de c en de d aan de beurt. En zo verder. De letters staan niet per se op voorwerpen met dezelfde beginletter. Het lijkt nu alleen om het letterbeeld te gaan (achterflap: ‘Al zoekend en kijkend raken kinderen zo vertrouwd met letters.’). De vormgeving maakt overigens geen gebruik van dat letterbeeld; de letters zijn bijna lukraak in de tekening geplakt. De omkaderde prenten in potlood en verf van Jeska Verstegen zijn net foto’s uit een fotoalbum, waarop je dingen kunt aanwijzen en waarbij je verhalen kunt bedenken. De kleurrij…Lees verder

Over Jeska Verstegen

Jeska Verstegen (Delft, 23 maart 1972) is illustrator en auteur.

Loopbaan

Jeska Verstegen begon met tekenen in 1990. Ze tekende in het begin van haar carrière voornamelijk voor tijdschriften, waaronder Libelle en Bobo. De stijl die zij ontwikkelde was sprookjesachtig. In 1992 begon zij met het tekenen en schrijven van kinderboeken. Intussen heeft zij diverse boeken voor veel verschillende leeftijden op haar naam staan.

Ook heeft ze van 1995 t/m 1999 voor de NPS tekeningen gemaakt voor de inleiding en de klok bij de intocht van Sinterklaas.

Bibliografie

Een aantal boeken:

  • De kok die alles wilde proeven, ill. + tekst (1996)
  • Zie de maan schijnt..., ill. (1998)
  • Het dagboek van de reizende nar, ill. (1999)
  • Het toverboek, ill. + tekst (2000)
  • Het jaar rond met de vier kaboutertjes, ill. (2000)
  • Lees verder op Wikipedia