Boek
Engels

The last straw

Jeff Kinney (auteur)
+1
The last straw
×
The last straw The last straw

The last straw

Jeff Kinney (auteur)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Greg Heffley vindt zichzelf perfect. Maar zijn vader wil een echte vent van hem maken. Als dat niet meteen lukt, dreigt hij Greg naar zomertrainingskamp te sturen. Logboek met veel cartoons. Vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Opgroeien
Titel
The last straw
Auteur
Jeff Kinney
Taal
Engels
Uitgever
London: Puffin, 2010
216 p. : ill.
ISBN
9780141324920 (paperback)

Andere talen:

Besprekingen

Greg Heffley vindt zichzelf perfect en is hij overtuigd van zijn kwaliteiten. Zijn vader wil een echte vent van hem maken, daarom moet Greg op een dag als keeper meedoen aan een voetbalwedstrijd. Zijn vader is onaangenaam verrast wanneer Greg rustend op het veld de tegenstander laat scoren. Zijn ouders zijn het zat en willen hem tot overmaat van ramp naar zomertrainingskamp sturen. Hilarisch boek vol droge humor die erg aanstekelijk is. Met name de stripachtige illustraties versterken de humoristische sfeer. Komisch zijn de vele situaties waarin Greg terecht komt. Zo verliest hij zijn onderbroek met insigne, wat vervolgens wordt omgeroepen via de omroepinstallatie, en zit hij afgebeeld naast het doel terwijl de tegenstander scoort. Ook dit derde deel uit de serie 'Diary of a wimpy kid'* is geschreven in eenvoudige stijl, in een 'handschriftlettertype' op lijntjespapier, om het nog meer op een dagboek te laten lijken. Het laat zich in combinatie met de illustraties prima lezen. Ook zee…Lees verder

Over Jeff Kinney

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Gary Dunaier

Jeffrey Kinney (Fort Washington, 19 februari 1971) is een Amerikaanse programmeur van computerspellen, striptekenaar, producer en schrijver van kinderboeken. Hij heeft onder andere het boek Het leven van een loser (Diary of a Wimpy Kid) geschreven.

Biografie

Jeff Kinney doorliep zijn middelbareschoolopleiding in Forestville. Vanaf begin jaren negentig studeerde hij aan de Universiteit van Maryland. In deze periode schreef hij de strip Igdoof die in de krant van de campus verscheen. Vanaf dat moment wist hij dat hij schrijver wilde worden. Hij werkt tegenwoordig als programmeur en ontwerper van online computerspellen. Hij heeft ook de website Poptropica gemaakt. Zijn bekendste werk is Het leven van een loser.., een boekenserie die uit elf delen bestaat.

Bibliografie