Dvd Zweeds

Agent Hamilton

Jakob Oftebro (acteur)

Agent Hamilton

Jakob Oftebro (acteur)
In de reeks:
Als Stockholm wordt getroffen door een serie bomaanslagen en cyberaanvallen, gaat de in de VS getrainde agent Hamilton op onderzoek naar de dader; sporen leiden naar de eigen en buitenlandse veiligheidsdiensten.
Onderwerp
Terrorisme
Titel
Agent Hamilton
Acteur
Jakob Oftebro
Uniforme titel
Hamilton
Taal
Zweeds
Uitgever
Lumière, © 2020
2 dvd-video's
Speelduur
10 x 45 min.
Aantekening
Zweeds gesproken, Nederlands ondertiteld
EAN
5407003482034

Besprekingen

Zweedse thrillerserie (2020, 10 afleveringen) van de zender TV4. Zweeds-Duits-Litouwse co-productie. Met Jakob Oftebro (Kon-Tiki, 1864), Krister Henriksson (Wallander), Peter Andersson (Millennium: mannen die vrouwen haten), Annika Hallin (Millennium 1, 2 en 3) en Nina Zanjani. Gebaseerd op de eerder door o.a. Tobias Falk (2012) en Kathrine Windfeld (2012) verfilmde boeken van Jan Guillou (1944). Na een speciale training in de VS onderzoekt agent Carl Hamilton een reeks bomaanslagen en cyberaanvallen in Stockholm. Een levensbedreigende missie tegen een onzichtbare vijand, met sporen die wijzen op de Russische, Zweedse en Amerikaanse inlichtingendiensten. Na een wereldwijde klopjacht ontdekken Hamilton en zijn partner de betrokkenheid van een organisatie die profiteert van nepnieuws, vreemdelingenhaat en terrorisme. Ook de belangen van multinationals en de kans op een nieuwe koude oorlog spelen een rol. Beoordeling IMDb: 6,7. Omar Larabi (Delagarde 21-3-’19) : 'Zweedse James Bond (…) S…Lees verder

Over Jakob Oftebro

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Paul Katzenberger

Jakob Oftebro (Oslo, 12 januari 1986) is een Noorse acteur. Oftebro studeerde aan de Statens teaterhøgeskole en speelde in verschillende films en series mee. Bekendheid verwierf hij dankzij de Noorse serie Lilyhammer en de Deense serie 1864 waarin hij een van de hoofdrollen speelde.

Filmografie

  • 2004: Bare Bea - Jørgen
  • 2008: Max Manus - Lars Emil Erichsen
  • 2011: Varg Veum (Svarte får) - Asbjørn Søvold
  • 2012: Kon-Tiki - Torstein Raaby
  • 2012: Reisen til julestjernen - Ole
  • 2013: Victoria - Johannes
  • 2013: Tyskerungen - Hans
  • 2013: The Bridge - Mads Nielsen
  • 2013-2014: Lilyhammer - zwemleraar Chris
  • 2014: 1864 - Laust Jensen
  • 2014: Når dyrene drømmer - Daniel
  • 2015: Skammerens datter - Nico
  • 2015: Guldkysten - Wulff
  • 2016: Flaskep…Lees verder op Wikipedia