Dvd Engels

Blinded by the light

Gurinder Chadha (regisseur), Sarfraz Manzoor (naar het werk van), Viveik Kalra (acteur)

Blinded by the light

Gurinder Chadha (regisseur), Sarfraz Manzoor (naar het werk van), Viveik Kalra (acteur)
Een Britse tiener van Pakistaanse komaf groeit in 1987 op te midden van racisme en economische malaise en schijft gedichten om te ontsnappen aan de intolerantie in de stad en de starheid van zijn traditionele vader. De muziek van Bruce Springsteen inspireert hem om uiting te geven aan de dingen waar hij van droomt.
Extra onderwerp
komedie drama
Titel
Blinded by the light / produced and directed by Gurinder Chadha
Regisseur
Gurinder Chadha
Naar het werk van
Sarfraz Manzoor
Acteur
Viveik Kalra
Taal
Engels
Uitgever
Warner Bros, © 2020
1 dvd-video
Speelduur
113 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Duits, Italiaans, Spaans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Spaans Gebaseerd op het boek : Greetings from Bury Park van Sarfraz Manzoor
EAN
5051888249932

Besprekingen

Brits komisch drama (2019) van Gurinder Chadha (Bend it like Beckham), geïnspireerd door het leven van journalist Sarfraz Manzoor en zijn liefde voor muziek van Bruce Springsteen. Met o.a. Ronak Singh Chadha Berges (Beecham House) en Viveik Kalra (Beecham House). Javed, Britse tiener van Pakistaanse komaf, groeit in 1987 op te midden van racisme en economische malaise. Hij schijft gedichten om te ontsnappen aan de intolerantie in de stad en de starheid van zijn traditionele vader. Springsteens muziek inspireert hem om uiting te geven aan de dingen waar hij van droomt. Beoordeling IMDb: 6,9. Ronald Rovers (Trouw 22-8-‘19): ‘Ondanks alle lompe clichés zit daar iets wat de film sympathiek maakt. Ergens (...) zijn al die mensen via die muziek met elkaar verbonden. Of je nou als Springsteen in New Jersey opgroeide of als Indiase immigrant in Engeland’ (3 sterren). André Waardenburg (NRC 20-8-‘19): ‘Hoewel het resultaat net iets te feelgood is (…) overtuigt Blinded by the Light vooral als …Lees verder

Over Gurinder Chadha

Gurinder Chadha (Nairobi, 10 januari 1960) is een Brits filmregisseur van Indiase afkomst.

Zij is geboren in Kenia, en groeide op in Londen.

Filmografie

  • Viceroy's House (2017)
  • Angus,Thongs and Perfect Snogging (2008)
  • Who Do You Think You Are? (2006)
  • I Dream of Jeannie (2006) (in productie)
  • Bride and Prejudice (2004)
  • Bend It Like Beckham (2002)
  • What's Cooking? (2000)
  • A Nice Arrangement (1994)
  • What Do You Call an Indian Woman Who's Funny (1994)
  • Bhaji on the Beach (1993)
  • Acting Our Age (1992)
  • I'm British But... (1990) (tv)

Externe links

  • (en)  Gurinder Chadha in de Internet Movie Database
Lees verder op Wikipedia