Boek
Nederlands

De allereerste zoen

+1
De allereerste zoen
×
De allereerste zoen De allereerste zoen

De allereerste zoen

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Flamingo vraagt zich af wie er ooit is begonnen met zoenen. De andere dieren weten niet wat zoenen is. Ze laten zien hoe zij genegenheid tonen: de leeuwen stoeien, de ijsberen neuzen en de olifanten worstelen in de modder. Maar dat is geen zoenen, aldus Flamingo.
Onderwerp
Kussen
Titel
De allereerste zoen
Auteur
Guido Van Genechten
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2013
[26] p. : ill.
ISBN
9789044819090 (hardback)

Besprekingen

Een groep wilde dieren staat bij elkaar als Flamingo vraagt wie de allereerste zoen heeft gegeven. Onder andere Zebra, Kameel en Leeuw laten zien hoe zij zoenen. Volgens Flamingo doen ze het allemaal fout. Wie gaf dan die eerste zoen? De auteur maakte eerder al succesvolle prentenboeken over hoe dieren allemaal op hun eigen manier knuffelen, eten of slapen. Dit boek lijkt meer een verhaal te willen vertellen. De uitgebreidere tekst is echter niet zo sterk, met een melige groepsdialoog en een lange uitleg over zoenen die voor oudere peuters en kleuters wellicht nog niet zo van toepassing is (kriebels, slappe benen, zweven). De paginagrote illustraties in gemengde techniek blijven het sterkste punt van de prentenboekenmaker, die al twee keer een Prentenboek van het Jaar heeft afgeleverd. Zijn grote dieren krijgen alle ruimte. Hun mimiek is als altijd sprekend: de dieren zijn lief voor elkaar en vrolijk. De achtergrond bestaat uit een randje natuurlijke omgeving, zoals steppe, woestijn o…Lees verder

De allereerste zoen

Het is flamingo die de zaak voor het eerst aankaart: Iemand moet hem toch ooit voor het eerst hebben gegeven. ‘Hem’ dat is de allereerste zoen. Wat volgt is een grappige, ontroerende en filosofische discussie onder de aanwezige dieren. Wie was de eerste en vooral ook, wat is dat eigenlijk: een zoen?
De tekst wordt ondersteund door grote, kleurige dierenprenten die perfect aansluiten bij het verhaal. Het is een hartverwarmend geheel geworden, bestemd voor zoeners vanaf drie jaar. Maar eigenlijk kun je dit prentenboek ook schenken aan je (eerste) liefje. Een boek voor alle allereerste zoeners dus.

Over Guido Van Genechten

Guido Van Genechten (Mol, 19 augustus 1957) is een Vlaamse auteur en illustrator. Guido Van Genechten is wereldwijd bekend met zijn prentenboeken.

In 1995 verscheen In het donker het eerste in een inmiddels omvangrijke reeks prentenboeken voor peuters en kleuters. Het bekendste figuurtje door hem ontworpen is waarschijnlijk het konijntje met het slap oortje Rikki.

Guido Van Genechten studeerde typografie en werkte jarenlang in de grafische sector, waar hij vooral bezig was met lay-out en montage. Intussen volgde hij lessen tekenen, schilderen, grafiek en fotografie aan de kunstacademie van Mol.

Zijn prentenboeken verschenen in vele talen. In 2010 is zijn prentenboek Wiebelbillenboogie prentenboek van het jaar 2010 en staat centraal in de Nationale Voorleesdagen.

Bibliografie

Kijk je mee

  • Tamme beestjes (Clavis)
  • Wilde beestjes (Clavis)

Max