Boek
Nederlands

Telescopen van de toekomst : de nieuwe grote ogen van de astronomie

Govert Schilling (auteur)

Telescopen van de toekomst : de nieuwe grote ogen van de astronomie

In de reeks:
Overzicht van de verschillende soorten telescopen die binnenkort gebouwd gaan worden.
Onderwerp
Telescopen, Astronomie
Titel
Telescopen van de toekomst : de nieuwe grote ogen van de astronomie
Auteur
Govert Schilling
Taal
Nederlands
Uitgever
Utrecht: Veen Media, © 2018
111 p. : ill.
Aantekening
Van de makers van New Scientist
ISBN
9789085716259 (paperback)

Besprekingen

Overzicht van de verschillende soorten telescopen die binnenkort gebouwd gaan worden. Hiernaast is er aandacht voor de huidige generatie telescopen en de geschiedenis van telescopen. Ook zijn er uitgebreide technische beschrijvingen van hoe bepaalde telescopen werken. De auteur is een vooraanstaand wetenschapsjournalist, wat het boek zeer informatief maakt en een goed inzicht geeft in de wereld van telescopen en astronomie. Het boekje heeft slechts een beperkt aantal illustraties, allen in zwart-wit. Ook zijn er geen noten en bronnen, of verwijzingen naar websites met meer informatie over de te bouwen telescopen. Uitgave van NewScientist, in de reeks Pocket Science.

Over Govert Schilling

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Agaath

Govert Schilling (Meerkerk, 30 november 1956) is een Nederlandse wetenschapsjournalist en -publicist op het gebied van de sterrenkunde. Hij is autodidact op het gebied van zowel de astronomie als de journalistiek.

Loopbaan

Schilling heeft de opleiding werktuigbouwkunde aan de hts van Utrecht gevolgd. Sterrenkunde was al sinds 1972 zijn hobby en het overbrengen van kennis van de sterrenkunde heeft altijd zijn belangstelling gehad. Hij schreef in de loop van de jaren zeventig veel artikelen en brochures voor de Jongerenwerkgroep voor Sterrenkunde van de Nederlandse Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde.

Schilling was van 1980 tot 1987 hoofdredacteur van het sterrenkundige maandblad Zenit en werd in 1982 programmaleider bij het toenmalige Zeiss Planetarium Amsterdam. Dat ging in 1986 naar het Artis Planetarium over. Hij had daar van 1987 tot 1998 een aanstelling als programmaleider. Het eerste kinderprogramma van het Artis Pl…Lees verder op Wikipedia

Suggesties