Boek
Nederlands

Einsteins gelijk : een abc van zwaartekrachtgolven

Govert Schilling (auteur)
+1
Einsteins gelijk : een abc van zwaartekrachtgolven
×
Einsteins gelijk : een abc van zwaartekrachtgolven Einsteins gelijk : een abc van zwaartekrachtgolven

Einsteins gelijk : een abc van zwaartekrachtgolven

Inleiding in het bestaan van zwaartekrachtgolven.
Titel
Einsteins gelijk : een abc van zwaartekrachtgolven
Auteur
Govert Schilling
Taal
Nederlands
Uitgever
Hilversum: Fontaine, 2016
96 p.
ISBN
9789059566996 (paperback)

Besprekingen

Honderd jaar geleden voorspelde Einstein het bestaan van zwaartekrachtgolven, uiterst kleine rimpelingen in de ruimtetijd. Begin 2016 is het voor het eerst gelukt om het bestaan daarvan ook werkelijk te meten. Govert Schilling, wetenschapsjournalist van naam, legt in dit mini-boekje wat zwaartekrachtgolven zijn, hoe ze ontstaan en hoe dat meten in zijn werk ging. Hij doet dat in 26 losse hoofdstukjes, van A (Algemene relativiteitstheorie) tot Z (Zwarte gaten). Net als de eerdere abc-boekjes van zijn hand (over Higgs-deeltjes, kosmische inslagen en de oerknal) is ook dit uitermate leesbaar en informatief. Het sluit af met een korte verwijzing naar websites en boeken. Pocketuitgave.

Over Govert Schilling

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Agaath

Govert Schilling (Meerkerk, 30 november 1956) is een Nederlandse wetenschapsjournalist en -publicist op het gebied van de sterrenkunde. Hij is autodidact op het gebied van zowel de astronomie als de journalistiek.

Loopbaan

Schilling heeft de opleiding werktuigbouwkunde aan de hts van Utrecht gevolgd. Sterrenkunde was al sinds 1972 zijn hobby en het overbrengen van kennis van de sterrenkunde heeft altijd zijn belangstelling gehad. Hij schreef in de loop van de jaren zeventig veel artikelen en brochures voor de Jongerenwerkgroep voor Sterrenkunde van de Nederlandse Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde.

Schilling was van 1980 tot 1987 hoofdredacteur van het sterrenkundige maandblad Zenit en werd in 1982 programmaleider bij het toenmalige Zeiss Planetarium Amsterdam. Dat ging in 1986 naar het Artis Planetarium over. Hij had daar van 1987 tot 1998 een aanstelling als programmaleider. Het eerste kinderprogramma van het Artis Pl…Lees verder op Wikipedia