Makkelijk lezen
Nederlands

Pas op voor de draken!. Deel 2

Geronimo Stilton (auteur), Giuseppe Facciotto (illustrator), Dorette Zwaans (vertaler)
Geronimor Stilson (ik-persoon) is een echte Noormuis. Hij moet een plant halen die groeit in de moestuin van de draken. Maar Geronimor is niet zo dapper! AVI-M4. Vanaf ca. 7 jaar.
Onderwerp
Draken
Extra onderwerp
AVI 4, AVI M4
Leesniveau
AVI M4, AVI 4
Titel
Pas op voor de draken!. Deel 2
Auteur
Geronimo Stilton
Illustrator
Giuseppe Facciotto
Vertaler
Dorette Zwaans
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Il segreto del drago blu 2
Uitgever
Mechelen: Baeckens Books, © 2021
137 p. : ill.
ISBN
9789464291483 (hardback)

Besprekingen

Het eerste deel uit de serie ‘Noormuizen’, getiteld ‘Het gevecht tegen de Monsterdraken’ (2014) is in twee delen bewerkt tot Makkelijk Lezen-boek. Verteller is Geronimor Stilson, een echte Noormuis, die afstamt van de Noordse tak van de familie Stilton. In het eerste deel* ging Geronimor op pad om zijn geliefde Muissie redden uit de klauwen van de draken. In dit zelfstandig te lezen vervolg moet hij een plant zoeken die in de moestuin van de draken groeit. Geronimor is geen held, maar weet dit avontuur tot een goed einde te brengen met hulp van zijn stoere zus Thea en twee vrienden. Maar zal hij nu eindelijk het hart van Muissie veroveren? Een verhaal boordevol actie en veel figuren die weinig of niet uit de verf komen. De snelheid van het verhaal is belangrijker dan diepgang. Er wordt veel gespeeld met zelfverzonnen woorden zoals heldhelm en wijsmuis. Het taalgebruik is populair, met veel spreektaal. Er worden meerdere lettertypes gebruikt die zijn gedrukt in meerdere kleuren. Samen …Lees verder

Over Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door PieterDP

Geronimo Stilton is een kinderboekenreeks, die in Nederland wordt uitgegeven door Uitgeverij De Wakkere Muis en in België door Bakermat en Lannoo.

Serie

De boeken van Geronimo Stilton worden geschreven als autobiografische verhalen, met Geronimo Stilton als ik-figuur. De boeken worden uitgegeven onder de naam Geronimo Stilton, maar zijn gebaseerd op de ideeën van de oorspronkelijke schrijfster Elisabetta Dami. Momenteel worden de boeken echter geschreven door diverse schrijvers in een studio. De reeks wordt door diverse tekenaars geïllustreerd, waaronder Larry Keys, Lorenzo Chiavini, Silvia Bigolin en Lorenzo de Pretto. In Italië is het een van de meest populaire kinderboekenseries. De serie richt zich op kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar en verschijnt ondertussen in 35 talen.

De naam van de muis is afgeleid van de Indiaanse held Geronimo, de militaire aanvoerder van de Apachen aan het eind van de 19e eeuw, en …Lees verder op Wikipedia

Suggesties