Boek Nederlands

Gi-ga-geitenkaas, ik heb gewonnen!

Geronimo Stilton (auteur), Larry Keys (illustrator), Loes Randazzo (vertaler)
+1
Gi-ga-geitenkaas, ik heb gewonnen!
×
Gi-ga-geitenkaas, ik heb gewonnen! Gi-ga-geitenkaas, ik heb gewonnen!

Gi-ga-geitenkaas, ik heb gewonnen!

Geronimo Stilton (auteur), Larry Keys (illustrator), Loes Randazzo (vertaler)
  • Vanaf 6-8 jaar
In de reeks:
De muis Geronimo Stilton doet als enige niet mee aan de bekende Lucky Mouse-loterij. Zijn neef Klem heeft wel een lot. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Loterijen
Titel
Gi-ga-geitenkaas, ik heb gewonnen!
Auteur
Geronimo Stilton
Illustrator
Larry Keys
Vertaler
Loes Randazzo
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Uitgever
[Mechelen]: Baeckens Books, 2020
128 p. : ill.
Verschijningsdatum
01-07-2020
ISBN
9789059248502 (hardback)

Besprekingen

De muis Geronimo Stilton is de uitgever van de krant 'De Wakkere Muis'. Samen met zijn familie beleeft hij de spannendste avonturen. De hele stad doet mee aan de Lucky Mouse-loterij, behalve Geronimo. Dan wint zijn neef Klem de loterij en wordt ontzettend rijk. Deel 26 van een serie over deze muizenfamilie, waarin de humor centraal staat en waarbij alle menselijke zwakheden worden opgeblazen en ook muizenzwakheden blijken te zijn. Het geheel is geschreven in de ik-vorm vanuit het perspectief van Geronimo. De vlot lezende tekst bevat soms ook moeilijke woorden zoals imposant, neuspiercing en faillissement. Veel grappige, cartooneske illustraties, volledig in kleur. Van de tekst is het merendeel gedrukt in duidelijke letter met schreef, maar er worden ook veel visuele effecten meegegeven in de vorm van gekleurde letters, verschillende lettertypen en variërende tekstrichting en lettergrootte. Deze speelse aanpak maakt het verhaal extra aantrekkelijk voor spaarzame lezers. Voorlezen vanaf…Lees verder

Over Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door PieterDP

Geronimo Stilton is een kinderboekenreeks, die in Nederland wordt uitgegeven door Uitgeverij De Wakkere Muis en in België door Bakermat en Lannoo.

Serie

De boeken van Geronimo Stilton worden geschreven als autobiografische verhalen, met Geronimo Stilton als ik-figuur. De boeken worden uitgegeven onder de naam Geronimo Stilton, maar zijn gebaseerd op de ideeën van de oorspronkelijke schrijfster Elisabetta Dami. Momenteel worden de boeken echter geschreven door diverse schrijvers in een studio. De reeks wordt door diverse tekenaars geïllustreerd, waaronder Larry Keys, Lorenzo Chiavini, Silvia Bigolin en Lorenzo de Pretto. In Italië is het een van de meest populaire kinderboekenseries. De serie richt zich op kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar en verschijnt ondertussen in 35 talen.

De naam van de muis is afgeleid van de Indiaanse held Geronimo, de militaire aanvoerder van de Apachen aan het eind van de 19e eeuw, en …Lees verder op Wikipedia

Suggesties