Strip
Nederlands

Wij zijn de Weerwolfwezen

Gerard Leever (auteur), Paul van Loon (concept)
Titel
Wij zijn de Weerwolfwezen / door Gerard Leever ; naar een idee van Paul van Loon
Auteur
Gerard Leever
Concept
Paul van Loon 1955-
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2019
[24] p. : ill.
ISBN
9789048736645 (hardback)

Besprekingen

Zes weerwolfwezen, bekend uit de Dolfje Weerwolfje-boeken, beleven avonturen onder streng toeziend oog van Moema, hun pleegmoeder en baas van het weeshuis. De wezen proberen hun pleegmoeder te slim af te zijn, maar door sluwheid van Moema of onhandigheid van de weerwolfwezen loopt dat vaak anders af dan bedacht. In totaal zijn er 21 avonturen van elk een pagina met uiteraard ook een strip gerelateerd aan de bedenker. Opvallend is het taalgebruik waarbij in elk avontuur veel woorden eindigen op ‘ski’ (datski, leesfeestski en maanski.) Het boek maakt onderdeel uit van de reeks ‘AVI-lezen met Paul van Loon’. Naast een moppenboek en twee toneelleesboeken is er ook een andere strip ‘Echte boeven?’ (AVI-E3)*. Geschikt voor liefhebbers van stripverhalen, minder gretige lezers en uiteraard fans van het werk van Paul van Loon, alhoewel het merendeel van dit boek voor rekening komt van de illustrator. Geslaagde vorm om kinderen te laten lezen, AVI-E4. Vanaf ca. 7 jaar.

Over Gerard Leever

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Otter

Gerard Leever (Naarden, 30 april 1960) is een Nederlands striptekenaar en schrijver. Hij publiceert onder het pseudoniem Gleever. Gleever is een van de meest actieve jeugdstriptekenaars van Nederland. Hij is Nederlands langstlopende dagboektekenaar.

Biografie

  • In zijn militairediensttijd begon hij een getekend dagboek bij te houden. Sinds 1980 wordt Gleevers Dagboek gepubliceerd in Striprofiel, Stripschrift en Eppo. Hiervan verscheen in 1996 een album waarvoor hij de Stripschappenning kreeg (album van het jaar 1997).
  • In 1981 begon hij de puzzelpagina van Eppo te maken.
  • 1982 - Lid van de striptekenaarscollectief Studio Arnhem. Hier maakte hij Ernst Vrolijk op teksten van Hanco Kolk.
  • In 1983/1985 verving hij Uco Egmond als tekenaar van Eppo.
  • 1984/1985 - De Vloek van Bangebroek voor Robbedoes.
  • 1985/1986 - Samen met tekstschrijver Jan van Die maakte …Lees verder op Wikipedia