Boek
Nederlands

Zoek & vind wilde dieren

Eric Carle (auteur)
+1
Zoek & vind wilde dieren
×
Zoek & vind wilde dieren Zoek & vind wilde dieren

Zoek & vind wilde dieren

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar

Het werk van Eric Carle schittert in het stevige zoekboek vol flappen 'Rupsje Nooitgenoeg zoek & vind - Wilde dieren': van olifanten tot leeuwen en van giraffen tot zebra's, allemaal spatten ze in warme kleuren van de pagina's. Op elke spread leidt een verzonken spoor, dat dreumesen en peuters met hun vingertoppen kunnen volgen, naar een grote flap waarachter een dier is verstopt. Ga met Ru

Onderwerp
Dieren
Titel
Zoek & vind wilde dieren
Auteur
Eric Carle
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The very hungry caterpillar's wild animal hide & seek
Parallelle titel
Zoek en vind wilde dieren
Uitgever
Haarlem: Gottmer, 2023
[12] p. : ill.
ISBN
9789025777371 (hardback)

Over Eric Carle

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Fred Rockwood

Eric Carle (Syracuse (New York), 25 juni 1929 - Northampton (Massachusetts), 23 mei 2021) was een Amerikaans kinderboekenschrijver en illustrator.

Op zesjarige leeftijd verhuisde Eric Carle met zijn ouders naar Duitsland. Daar ging hij toen hij ouder was naar de Kunstacademie (Akademie der bildenden Künste) in Stuttgart. Toen hij 23 jaar oud was ging hij terug naar Amerika, waar hij een baan vond bij een krant als grafisch ontwerper. Daarna ging hij werken bij een reclamebureau.

Op een dag vroeg schrijver Bill Martin jr. of Eric tekeningen wilde maken bij een verhaal van hem (Beertje Bruin, wat zie je daar ?). Eric Carle vond het maken van kinderboeken zo leuk dat hij besloot er zijn beroep van te maken.

Het werk van Eric Carle is heel herkenbaar. Hij gebruikt een collagetechniek, dat wil zeggen dat hij zijn illustraties maakt met allerlei gekleurde stukjes papier. Zijn boeken gaan vaak over de natuur.

Zijn bekendste boek is The Very Hun…Lees verder op Wikipedia