Boek
Nederlands

Bij ons thuis

Ellen Brudet (auteur), Maruga Koops (illustrator)
+1
Bij ons thuis
×
Bij ons thuis Bij ons thuis
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Nine en Mella spelen het liefst met alle kinderen uit de buurt. Ze bouwen een buurtbieb, houden een opruimfeest en bakken heerlijke pasteitjes. Maar als Mella voor het eten nergens te bekennen is, moet Nine hem gaan zoeken! Met inclusieve kleurenillustraties. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar.
Titel
Bij ons thuis
Auteur
Ellen Brudet
Illustrator
Maruga Koops
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2023
54 p. : ill.
ISBN
9789025885168 (hardback)

Besprekingen

Een vrolijk voorleesboek over kinderen die samen spelen in een buurt waarin er plek is voor iedereen. Nine en Mella spelen graag met alle kinderen uit de buurt. Ze ondernemen allerlei activiteiten zoals het bouwen van een buurtbieb, het houden van een opruimfeest in het park en het bakken van pasteitjes. Als Mella voor het eten nergens te bekennen is, organiseert Nine een zoektocht en nodigt iedereen uit voor haar vaders heerlijke roti. In opgewekte stijl geschreven. Met vriendelijke, stoere en inclusieve kleurenillustraties. Om voor te lezen vanaf ca. 4 jaar. Ellen Brudet is auteur en oprichter van Colourful Goodies, een winkel vol inclusief speelgoed. Het boek maakt deel uit van de serie: 'Nine & Mella’.

Over Ellen Brudet

Ellen Francis Brudet (Amsterdam, december 1966) is een Amsterdams ondernemer.

Ze omschrijft zichzelf als ‘’Moksi’’, dochter van de Surinaamse Max William Herman Brunet en de Amsterdamse moeder Jeannette Beukman, die kassière was in het Floraparkbad. Ze groeide op in de Vogelbuurt in Amsterdam-Noord. In haar jeugd deed ze aan korfbal, karate en kickboksen; ze had onder meer les van André Brilleman.

Ze werd maaltijdschepper in de Bijlmerbajes en op later leeftijd tramconducteur bij het Gemeentelijk Vervoersbedrijf Amsterdam. Ze kwam ziek thuis te zitten en vond in eerste instantie geen uitweg voor haar creativiteit. De geboorte van haar twee kinderen (1988 en 2002) en gesprekken met Mavis en Liesbeth Accord (beiden zussen van Clark Accord) leidden tot de conclusie dat er op het gebied van baby’s nog weinig voorhanden was voor gekleurde mensen. Haar moeder had dat ook al onder haar attentie gebracht in haar eigen jeugd. Ze begon met het ontwerpen van onder meer geb…Lees verder op Wikipedia