Boek Nederlands

Zoveel kleuren

Dromenjager (auteur), Guusje Nederhorst (naar het werk van)

Zoveel kleuren

Dromenjager (auteur), Guusje Nederhorst (naar het werk van)
  • Vanaf 0-2 jaar
In de reeks:
De hondjes Woezel en Pip gaan in de natuur op zoek naar hun lievelingskleuren. Zo ontdekken ze dat de zee blauw is en ook het vogeltje, de bal en de schelp. Vierkant, hardkartonnen prentenboek over kleuren met paginagrote kleurenillustraties. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Kleuren
Titel
Zoveel kleuren / tekst, illustraties en vormgeving The Dreamchaser Studios ; naar de oorspronkelijke verhalen van Guusje Nederhorst
Auteur
Dromenjager
Naar het werk van
Guusje Nederhorst
Taal
Nederlands
Editie
Negende, herziene druk
Uitgever
[Amsterdam]: Dromenjager, 2020
[14] p. : ill.
ISBN
9789079738830 (hardback)

Besprekingen

De hondjes Woezel en Pip gaan in de natuur op zoek naar hun lievelingskleuren. Bij de zee ontdekken ze wat er allemaal blauw is: de zee, een bal, vogeltje en een schelp. Bij de laatste twee is de kleur blauw een beetje vreemd. Vervolgens gaan ze naar de Tovertuinduinen, Lavendelland, de Vissenvijver en het Hoge Bomen Bos. Ten slotte worden ze verrast door de bloemen in het Vlindertjes Veld waar ze alle kleuren bij elkaar zien. Geheel herziene uitgave van 'Zoveel kleuren' uit 2014 met een nieuw verhaal over kleuren. Vierkant hardkartonnen prentenboekje met op elke linkerpagina een illustratie van Woezel en Pip en hun vriendjes in een landschap, met een korte tekst. Daarin wordt een (zoek)vraag gesteld over steeds een andere kleur. Die specifieke kleur komt weer terug in de vier illustraties van voorwerpen en dieren op de rechterpagina’s. In dezelfde uitvoering verschenen van Woezel en Pip meerdere kartonboekjes. Aardig verhaal om kennis te maken met zes kleuren. Vanaf ca. 2 jaar.