Boek
Nederlands
Een rechercheur uit New York krijgt een zaak met lijken zonder hoofd en probeert samen met een vrouwelijke collega uit Mexico de moord op de Mexicaanse president te voorkomen.
Titel
Executie
Auteur
Dick Wolf
Vertaler
Marjolein Van Velzen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The execution
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, 2014
317 p.
ISBN
9789022567753 (paperback)

Besprekingen

Tijdens een bezoek van de Mexicaanse president aan de VS, is er de levensgrote dreiging van een machtig drugskartel. Jeremy Fisk is lid van een speciale terreureenheid die de veiligheid van het bezoek moet garanderen. Tegen de zin van zijn meerderen werkt hij samen met een knappe Mexicaanse collega, Cecilia Graza. Allebei hebben ze een traumatisch verleden hetgeen van invloed is op hun werk. Deze thriller is vol actie en bevat tamelijk gewelddadige scènes. Het gaat over de enorme invloed van drugskartels in Mexico, hun onderlinge strijd en omkoopbare politici. Lang is alleen duidelijk dat er gevaar dreigt maar waar de dreiging uit bestaat en wie er achter zit blijft een vraag. Enkel de naam: Chuparosa (kolibrie) verwijst naar een beruchte moordenaar. Er zijn terugblikken, herinneringen van verschillende personen en kleine aanwijzingen die uiteindelijk tot een verrassende climax leiden. Door de vele personages, herinneringen van Fisk aan een eerdere zaak ('Onderschepping'*) is het een …Lees verder

Over Dick Wolf

Richard Anthony Wolf (New York, 20 december 1946), meestal Dick Wolf genoemd, is een Amerikaanse televisieproducent gespecialiseerd in politieseries.

Levensloop

Wolf studeerde aan de Phillips Academy, waar hij een klasgenoot van George W. Bush was. Hij studeerde ook aan de Universiteit van Pennsylvania.

Hij werkte aanvankelijk als advertentie-copywriter maar deed al pogingen om scenarioschrijver voor films te worden. Hij verhuisde naar Los Angeles en schreef daar het scenario voor de film Masquerade. Hij startte zijn televisieloopbaan met Hill Street Blues.

Wolfs Law & Order is de op een na langstlopende serie in de televisiegeschiedenis. De serie werd genomineerd voor Emmy Awards.

Wolfs' firma produceerde in 2003 Twin Towers.

Werken