Boek
Nederlands
Als een rechercheur wordt geconfronteerd met een 14-jarige jongen die zijn ouders, zus en grootmoeder heeft vermoord, lijkt zijn eigen verleden weer tot leven te komen omdat ook zijn ouders en zus werden vermoord toen hij 14 was.
Titel
Veertien
Auteur
Dean Koontz
Vertaler
Jan Mellema
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
What the night knows
Editie
4
Uitgever
Amsterdam: Luitingh, 2011
480 p.
ISBN
9789024532629 (paperback)

Besprekingen

Wanneer een veertienjarige jongen zijn ouders, oudere zus en oma koelbloedig vermoordt, geraakt de 34-jarige rechercheur Moordzaken John Calvino bij de zaak betrokken, hoewel het officieel zijn zaak niet is. De gelijkenis met moorden die twintig jaar eerder gepleegd werden, zijn te duidelijk om zomaar te negeren, vooral omdat de moordenaar, Alton Turner Blackwood, toen vier gezinnen uitgemoord had, waaronder het gezin van John. Door dom geluk wist John, toen zelf 14, te ontsnappen aan de dood en kon hij de moordenaar neerschieten. Uit vrees voor het leven van zijn vrouw, zijn bijna veertienjarige zoon en twee dochters, trekt John onofficieel op onderzoek uit om de zaak tot op de bodem uit te spitten vooraleer zijn gezin hetzelfde tragische lot ondergaat als zijn familie twintig jaar eerder.
Veertien is een bloedstollende thriller die je koude rillingen bezorgt. Dean R. Koontz is een meester in het schrijven van thriller, dus dat hij je doet huiveren is geen verassing. De s…Lees verder
Billy Lucas heeft zijn ouders, zijn zus en grootmoeder vermoord: hij is veertien! Terwijl rechercheur John Calvino hem verhoort, komt zijn eigen verleden bijna weer tot leven: ook zijn ouders en zus zijn vermoord, terwijl John alleen kon ontsnappen door de seriemoordenaar dood te schieten. Na een verhoor van Billy heeft Calvino het gevoel dat hij Billy mee naar huis heeft genomen; er ontwikkelt zich het gevoel dat een groot gevaar zijn gezin bedreigt. Zijn zoon Zach is veertien! Occulte zaken, bovennatuurlijke gebeurtenissen, vermeende of echte geesten, het zijn vaste ingrediënten van de boeken van deze auteur, die meestal net iets realistischer zijn dan de romans van Stephen King. Voor de lezer die ervan houdt, is het erg spannend en is er voldoende te griezelen: nachtmerries die werkelijkheid lijken te worden, onverklaarbare niet geregistreerde dreigtelefoontjes, alles bedoeld om een dreigende sfeer te scheppen. De nuchtere lezer die niets met dit soort zaken heeft, moet er niet een…Lees verder

Over Dean Koontz

Dean Ray Koontz (Everett (Pennsylvania), 9 juli 1945) is een Amerikaans fictieschrijver, vooral bekend om zijn populaire thrillers, waar hij vaak elementen van horror, fantasie, science fiction, mysterie en satire in verwerkt. Koontz schreef aan het begin van zijn carrière onder verschillende pseudoniemen, waaronder "David Axton", "Deanna Dwyer" , "K.R. Dwyer" , "Leigh Nichols" en "Brian Coffey".

Hij heeft meer dan 105 romans gepubliceerd, enkele novelles en een collectie van korte verhalen. Van zijn werk zijn meer dan 500 miljoen exemplaren verkocht.

Bibliografie

Romans

Bloemlezing

  • Strange Highways (1994, verhalen) {heruitgebracht in september 2002}

Verhalen

  • "Black River" (1999)
  • "Pinkie" (1998)
  • "Trapped" (1989) {heruitgebracht als stripverhaal in 1992}
  • "Gr…Lees verder op Wikipedia