Boek
Nederlands

De lifter

Dean Koontz (auteur), Jan Mellema (vertaler)
Odd Thomas beschikt over de gave om doden te zien en te begrijpen wat ze zeggen. In een visioen ziet hij een tragedie gebeuren. Hij weet dat hij de enige is die het drama kan voorkomen maar beseft ook dat de moordenaar hem het zwijgen wil opleggen.
Titel
De lifter
Auteur
Dean Koontz
Vertaler
Jan Mellema
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Deeply odd
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 2013
351 p.
ISBN
9789024559565 (paperback)

Besprekingen

De lifter is een nieuw deel in de reeks memoires die Dean Koontz neerpent over het wedervaren van de paranormaal begaafde snelbuffetkok Odd Thomas. De kerel, nu 22, heeft er zich al lang bij neergelegd dat hij een beetje vreemd is. Hij heeft zichzelf en zijn gave geaccepteerd voor wat ze is en heeft ondervonden dat die gave hem regelmatig in moeilijkheden brengt. Dat wordt mee veroorzaakt door zijn ongebreidelde nieuwsgierigheid, die hem ondanks alles telkens in gevaarlijke situaties brengt. Odd Thomas is afkomstig uit het pittoreske woestijnstadje Pico Mundo, maar sinds de dood van zijn eeuwige geliefde Stormy Llewellyn is hij beginnen rondreizen. In het winkelcentrum van zijn thuisstadje vond er een schietpartij plaats, waarbij Odd Thomas heel wat mensen kon redden maar waarbij zijn geliefde het leven liet. Hij voelt zich enorm schuldig aan haar dood, hoewel hij er weinig aan kon doen.
Dat verhaal behoort echter tot zijn eerder verschenen memoires, net als het verhaal va…Lees verder
Deel in een reeks rond Odd Thomas, de Amerikaanse twintiger die paranormaal begaafd is en geesten van overledenen kan zien. Als hij op weg is naar de stad, wordt Odd gepasseerd door een vrachtwagen; hij voelt dat er iets niet klopt. Op onderzoek uit wordt Odd bedreigd door de trucker en krijgt een visioen van een moord op drie kinderen, een moord die nog niet heeft plaatsgevonden. De trucker heeft hetzelfde visioen en realiseert zich dat Odd weet wat hij van plan is, hij probeert daarop Odd te vermoorden. Odd ontkomt en gaat achter de trucker aan om de moordpartij op de kinderen te voorkomen. Hij ontmoet Edie Fischer, een 86-jarige dame vol verrassingen, die een chauffeur nodig heeft, terwijl Odd een auto nodig heeft. Samen achtervolgen ze de trucker. De overleden Alfred Hitchcock helpt Odd. Spannend verhaal met bovennatuurlijke elementen, vlot geschreven, met humor. Van de Amerikaanse bestsellerauteur zijn tientallen boeken in het Nederlands vertaald. Het eerste deel van de tot nu to…Lees verder

Over Dean Koontz

Dean Ray Koontz (Everett (Pennsylvania), 9 juli 1945) is een Amerikaans fictieschrijver, vooral bekend om zijn populaire thrillers, waar hij vaak elementen van horror, fantasie, science fiction, mysterie en satire in verwerkt. Koontz schreef aan het begin van zijn carrière onder verschillende pseudoniemen, waaronder "David Axton", "Deanna Dwyer" , "K.R. Dwyer" , "Leigh Nichols" en "Brian Coffey".

Hij heeft meer dan 105 romans gepubliceerd, enkele novelles en een collectie van korte verhalen. Van zijn werk zijn meer dan 500 miljoen exemplaren verkocht.

Bibliografie

Romans

Bloemlezing

  • Strange Highways (1994, verhalen) {heruitgebracht in september 2002}

Verhalen

  • "Black River" (1999)
  • "Pinkie" (1998)
  • "Trapped" (1989) {heruitgebracht als stripverhaal in 1992}
  • "Gr…Lees verder op Wikipedia