Criminaliteit en corruptie nemen toe nadat orkaan Katrina in 2005 de stad New Orleans bijna wegvaagde, maar koks, muzikanten, Mardi Gras, indianen en andere types gaan door met het opbouwen van hun leven.
Bevat
Disc 1 Yes we can can ; This city ; Dippermouth blues
Disc 2 Sunset on Louisianne ; ... To miss New Orleans
Taal
Engels
Uitgever
HBO, 2014
2 dvd-video's
Speelduur
300 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Fins, Deens, Noors, Zweeds
EAN
5051888168844

Besprekingen

Seizoen 4 (2013) van de HBO-televisieserie van David Simon en Eric Overmeyer. Treme (spreek uit: truh-mée) is een van oudsher gevaarlijke wijk in New Orleans waar het muziekleven een belangrijke rol speelt. Criminaliteit en corruptie nemen 25 maanden later toe nadat orkaan Katrina in 2005 de stad bijna wegvaagde. Maar koks, muzikanten, Mardi Gras, indianen en andere types gaan door met het opbouwen van hun leven. Clark Douglas (Dvd-Verdict,i) geeft 95 (van 100) punten voor seizoen 3: '(...) Treme is still passionate, sobering, joyful and exceptionally well-crafted.' Leendert van der Valk (NRC 7-1-’11) schreef over seizoen 1: 'Het is een vernuftige collagevertelling van uiteenlopende types die elkaar soms kruisen. (…) Dit alles voorzien van een soundtrack waarvoor een keur aan artiesten uit de funk en jazzscene van New Orleans langskomt: Dr. John, Allen Toussaint, Irma Thomas, Kermit Ruffins. (…) Toch is Treme veel meer dan alleen een reisgids voor muziekliefhebbers. De serie vormt, ve…Lees verder

Over David Simon

CC BY 2.0 - Foto van/door Peabody Awards

David Simon (Washington D.C., 9 februari 1960) is een Amerikaanse televisiescenarist, producent, auteur en gewezen journalist. Hij is vooral bekend als bedenker van de misdaadserie The Wire (2002–2008).

Biografie

Jeugd

David Simon werd in 1960 geboren in de Amerikaanse hoofdstad Washington D.C.. Zijn vader Bernard Simon was een gewezen journalist en toenmalig PR-directeur van B'nai B'rith, een joodse serviceclub. Zijn moeder Dorothy Ligeti was een huisvrouw. Hij heeft een broer (Gary) en een zus (Linda), die in 1990 overleed.

David groeide op in een joodse familie met roots in Oost-Europa en Hongarije. Zijn grootvader langs moederszijde was van joodse afkomst, maar liet zijn achternaam "Leibowitz" veranderen in "Ligeti".

In 1977 maakte zijn vader deel uit van een groep van meer dan 140 mensen die in Washington gegijzeld werden door een terroristische bende onder leiding van Ha…Lees verder op Wikipedia